Wikingsson om Bob Dylans vinst: "Jag bryr mig inte"

Bob Dylan-fanatikern Fredrik Wikingsson som varit "besatt" av artisten i över 20 år är helt likgiltig till att han har blivit tilldelad Nobelpriset i litteratur. - Jag bryr mig inte, säger han till GP.

ANNONS
|

Fredrik Wikingsson är ett stort Bob Dylan-fan men att artisten tagit hem Nobelpriset i litteratur har han inte mycket för.

- Jag märker att jag förväntas tycka saker om det här. Men jag bryr mig inte. Målet med att jag gillar Bob Dylan är inte att han ska vinna Nobelpriset i litteratur. Folk som tycker att Bob Dylans mål är att vinna litteraturpriset och tycker massor av saker om det är banala.

Deltog vid en intim spelning

2014 fick programledaren delta vid en intim spelning med Bob Dylan iAcademy of Music i Philadelphia.

LÄS MER:Bob Dylan får Nobelpriset i litteratur

- När han spelade munspel brast det nästan för mig. Det finns saker från konserten som jag kommer ta med mig till graven, sadeFredrik Wikingsson efter konserten.

ANNONS

Motiveringen löd

Och i dag tilldelades alltså Bob Dylan Nobelpriset i litteratur med motiveringen: Nobelpriset i litteratur går till Bob Dylan ”som skapat nya poetiska uttryck inom den stora amerikanska sångtraditionen”.

- Jag har bara en sak att säga, Bob Dylan behöver inte det här priset han är bäst i världen ändå.

"Sjukaste jag har hört"

Även komikern Magnus Betnér reagerar starkt på den utvalda pristagaren: "Sjukaste jag har hört. Någon form av bok kanske man borde ha som grundkrav? Eller?", twittrar komikern.

ANNONS