Westerbergs frustration: "Inte optimalt"

Alf Westerberg tvingades byta ut halva backlinjen mot Djurgården. – Det är inte optimalt, säger Blåvitts tränare.

ANNONS
|

Ut med Samuel Adekugbe och Kristopher Da Graca, in med August Erlingmark och Billy Nordström. Båda hade problem med fäste och markeringsspel när Djurgården vann med 3-1 på Gamla Ullevi – och spräckte en 38 matcher lång förlustfri svit för IFK Göteborg på hemmabana.

Efteråt fick Alf Westerberg frågor om den nykomponerade backlinjen, som hade problem med tvåmålsskytten Kerim Mrbati, Gustav Engvall och Magnus Eriksson.

– Det är klart att någonstans påverkar det oss att vi får möblera om hela tiden. Även om vi har hunnit förbereda det här gänget.

– Tyvärr har Billy Nordström varit sjuk och borta några dagar från oss. Inte optimalt. Det finns ingen anledning att lasta enskilda spelare. Vi gjorde ett bra försök. Djurgården är en motståndare man måste minimera misstagen mot, menade IFK-tränaren.

ANNONS

Han konstaterade också att Djurgårdens seger, rent statistiskt, kom oväntat.

– Det är ovanligt att vi förlorar här. Det är klart att man är besviken. Jag tycker inte att vi når dit vi vill i dag, sade Alf Westerberg.

– Vi har en första halvlek som präglas av för mycket passivitet, enkla tekniska fel och bolltapp. Vi har inte kontroll på halvleken alls. Så blir det som det blir i början av andra. Skapliga ansatser efter det, men inte riktig spetsigt längst fram.

– Sedan är det oerhört försmädligt att målen ser ut som de gör. Vi tappar fäste och spelar inte försvarsspel som är tillräckligt bra.

ANNONS