Wahlström nickade mästarna vidare

BK Häcken är klart för kvartsfinal i Svenska cupen. Det här efter att de regerande mästarna fått med sig ett kryss från det direkt avgörande cupmötet med Örebro. Nu ställs klubben mot AIK. – Det blir spännande, säger målskytten Emil Wahlström.

ANNONS
|

I fjol slutade cupäventyret på absolut bästa sätt för BK Häcken när Malmö FF besegrades efter en dramatisk straffsparksläggning i finalen på Swedbank Stadion. Och efter dagens match mot Örebro i den sista gruppspelsomgången lever drömmen om en ny cuptitel för de regerande mästarna. Emil Wahlström nickade in Alexander Farneruds hörna och förde därmed upp Häcken på första plats i gruppen.

– Det var extra skönt när målet betydde att vi gick vidare, säger deninte alltför frekventa målskytten.

Men det började illa för Häcken som, efter de två inledande segrarna i cupen mot Norrtälje och Åtvidaberg,bara behövde ta en poäng ibortamötet medgrupptvåan Örebro SK för att säkra avancemanget till kvartsfinal. Redan i den åttonde minuten fick gästerna se Nordin Gerzic skicka in 1-0 till närkingarna efter en väl slagen frispark. Och det var hemmalaget som inledde bäst.

ANNONS

Wahlström utjämnade

Innan paus kom dock kvitteringen och därefter försvarade sig Häckens backlinje med rutinerade duon Emil Wahlström och Rasmus Lindgren centralt väl.

– Vi släpper inte till någonting i första halvlek förutom den fasta situationen de gör mål på. Sen är det klart att det ligger i bakhuvudet att vi är vidare på lika. Vi liggerlite lägre och de får mycket boll. Men i cupmatcher gäller det ta sig vidare. Det handlar inte om att ta tre poäng, säger Wahlström.

I den andra halvleken jagadeÖrebro ett segermål men Häcken, där tidigare långtidsskadade Paulinho fick hoppa in,kunde lämna Behrn Arena med en pinne och säkrat kvartsfinalavancemang. 1-1 blev slutresultatet.

Efter matchen stod det också klart att BK Häcken kommer ha hemmaplansfördel i kvartsfinalen. Där lottades regerande mästarna mot AIK.

– Det blir en spännande match. Det är klart att det är ett tufft lag vi får av de som var möjliga, men samtidigt ska man gå vidare så måste man ändå vinna alla matcher.

Hade ni hellre fått exempelvis Trelleborg eller Brommapojkarna?

– Detär klart att det hade varit en fördel. Menvi kan inte styra över det utan vi får baragilla läget.

ANNONS