Anja Pärson och Peter Forsberg trivdes som lagkamrater under inspelningarna av "Vem kan slå Anja och Foppa". "Jag ser flera likheter när det kommer till att vägra att förlora", säger Peter Forsberg.
Anja Pärson och Peter Forsberg trivdes som lagkamrater under inspelningarna av "Vem kan slå Anja och Foppa". "Jag ser flera likheter när det kommer till att vägra att förlora", säger Peter Forsberg.

Vinnarskallar och mörkt polisdrama i Kanal 5

Robert Gustafsson som lågmäld polis med psykiska problem, sportikoner som drabbar samman i udda grenar – och familjen Hyséns öden och äventyr. Så ser hösten i Kanal 5 ut.

ANNONS
|

I "Vem kan slå Anja och Foppa" tävlar sporthjältarna Anja Pärson och Peter Forsberg mot andra par med kända idrottssvenskar, som Pernilla Wiberg och Sarah Sjöström eller Sanna Kallur och Stefan Holm. Grenarna gäller så väl snabbtänkthet som styrka och uthållighet.

Under inspelningarna fann Anja Pärson snabbt "Foppa" som lagkamrat.

- Vi är väldigt lika som personer. Lika mycket som vi går in för det och fokuserar så har vi kul också och kan ta det med en klackspark, utan att lattja bort det. Vi hade samma ingångsläge båda två, säger hon.

ANNONS

Foppa: Otroligt kul

Peter Forsberg håller med.

- Det var otroligt kul att tävla med Anja. Jag ser flera likheter när det kommer till att vägra att förlora. Det var väldigt roligt, men samtidigt är man väl inte helt van vid att stå på ett podium och svara på frågesport, och jag är ändå 45 år och brukar inte ta ut mig så där längre, säger han.

I mörka kriminalserien "Det som göms i snö" spelar Robert Gustafsson en utstött polis som tar sig an ett gammalt fall med förgreningar högt i maktens korridorer.

Serien bygger på en idé av Leif GW Persson, och den kände kriminologiprofessorn har även lånat ut sin expertis för att skänka serien realism. Något han tycker att de flesta polisserier saknar.

- Jag har haft en jävla massa synpunkter på manus. Jag har jobbat både inom polisen och regeringskansliet och jag vet hur man pratar med varandra där. Folk beter sig inte som om de ätit råttgift med sked, säger han.

ANNONS

"Vrider ner Gustafsson"

Leif GW Persson är nöjd med resultatet. Framför allt är han imponerad av Robert Gustafsson.

- Han är återhållen på gränsen till ett sammanbrott. Jag tänkte redan från början att bara man vrider ner Gustafsson och tar bort snubblandet, då kan det fan bli hur bra som helst. Som Rowan Atkinson i "Kommissarie Maigret", eller Carl-Gustaf Lindstedt som Martin Beck.

Tittarsuccén "Wahlgrens värld" återvänder med en fjärde säsong i höst. Den här gången får de sällskap. Familjen Hysén går nämligen i Wahlgrens och Kardashians fotspår och får en egen realityserie.

- Vi kör på som normalt bara och fjantar inte till det. Jag är bara som jag alltid har varit och jag kommer aldrig att vara annorlunda. En del kanske tycker att det är jättebra och andra tycker att det är skit, säger Glenn Hysén, som är huvudperson tillsammans med sonen Anton Hysén.

ANNONS
TT

Fakta: Hösten i Kanal 5

"Vem kan slå Anja och Foppa"

Två av Sveriges största idrottare genom tiderna, Anja Pärson och Peter Forsberg, gör upp i par mot andra inbjudna sportprofiler i massor av mer eller mindre spektakulära grenar. Programledare är Jessica Almenäs och Carina Berg.

Premiär i höst.

"Hyséns"

Ännu en kändisfamilj får hembesök av tv-kameror när Glenn Hysén, sonen Anton Hysén och flera andra familjemedlemmar får sin egen realityserie.

Premiär i höst.

"Wahlgrens värld"

Den fjärde säsongen av tittarsuccén med Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren i huvudrollerna. Den här gången väntas dessutom mormor/mamma Christina Schollin få en mer framträdande roll.

Premiär 23 augusti.

"Det som göms i snö"

Kriminaldrama med Robert Gustafsson, Johan Ulveson, Ia Langhammer och Louise Peterhoff. Sänds i åtta avsnitt och för manus står Aron Levander och Hans Jörnlind efter en idé av Leif GW Persson.

Premiär 21 augusti.

"Breaking news med Filip och Fredrik"

Fredrik Wikingsson och Filip Hammar blandar högt och lågt i nionde säsongen av sitt direktsända aktualitetsprogram. Den här gången lär valet sätta sin tydliga prägel.

Premiär 20 augusti.

"Sofias änglar"

Elfte säsongen av realityprogrammet där Sofia Wistam, Johnnie Krigström och Mattias Särnholm hjälper människor som drabbats av tunga motgångar.

Premiär 20 augusti.

"Sommaren med släkten"

Tredje säsongen av komediserien med bland andra Christine Meltzer, Peter Magnusson, Rakel Wärmländer, Krister Henriksson och Anki Lidén i rollerna.

Premiär längre fram.

"Helt perfekt"

Andra säsongen av komediserien där Johan Petersson, Eva Röse, Johan Ulveson och Adam Pålsson spelar skruvade versioner av sig själva.

Premiär längre fram.

"Dessertmästarna"

Sjunde säsongen av tävlingsprogrammet där skickliga konditorer gör upp om att bli dessertmästare.

Premiär 22 augusti.

"Världens tuffaste jobb med Adam Alsing"

Alsing tar över från tidigare programledaren Carina Berg och får testa på riktiga tunga arbetsuppgifter i allt från hajburar till skyskrapor och kloaker.

Premiär 20 augusti.

"Vägens hjältar"

Realityserie med vägassistansen, bärgare och larmoperatörer som ser till att trafiken flyter. Femte säsongen.

Premiär 22 augusti.

"Tunnelbanan"

Realityserie som skildrar drama och solskenshistorier i Stockholms tunnelbana. Åttonde säsongen.

Premiär 23 augusti.

"Ex on the beach Sverige"

Dokusåpan återvänder med en femte säsong där åtta nya singlar reser till Bahamas för fest och flirt – och drama när deras expartners dyker upp.

Premiär på Dplay och Kanal 11 under hösten.

ANNONS