Vinn biljetter till Bokmässan 2017

ANNONS
|

I GP:s monter på andra våningen är det full fart under Bokmässan. Här intervjuas författare som Jan Guillou, Lena Andersson, John Ajvide Lindqvist, Camilla Läckberg, Göran Greider och Golnaz Hashemzadeh Bonde. Förre ärkebiskopen KG Hammar pratar bildning. Veronica Maggio, Marie Göranzon, Viktor Frisk och Loa Falkman berättar om sina liv. Ex-fotbollsproffset Glenn Hysén minns galna ögonblick i fotbollens värld, GP-krönikören och pastorn Tomas Sjödin funderar över livsfrågor och professorn Agnes Wold spräcker myter om spädbarnsvård. Och det är bara några av alla gäster i vår monter.

Svara rätt i vår tävling så kan du vara en av de 50 läsare som vinner två inträdesbiljetter var till mässan. Biljetterna kan användas lördag eller söndag och på söndag gäller de dessutom som inträde på alla 58 seminarier. Där kan du bland annat höra succéregissören Ruben Östlund berätta om sin nya bok och varför han vill flytta Kopparmärra till Gustaf Adolfs torg. GP-skribenterna Ulrika Knutson och Ellen Mattson pratar om brevskrivaren Jane Austen och författaren Katarina Wennstam om det livsfarliga grupptrycket, ett ämne i hennes nya spänningsroman.

ANNONS

På söndagen har du dessutom chansen att vinna böcker i vårt avslutande stora boklotteri där vi lottar ut böcker från alla 46 författare som medverkar i montern.

Lycka till!

1. Vad var temat?

Bokmässan brukar ha ett tema varje år och 2017 blev valet bildning. Men vad var förra årets tema?

1. Yttrandefrihet

X. Jämlikhet

2. Pressfrihet

2. Vilket år?

Bokmässan i Göteborg hade under sitt första år blygsamma 5 000 besök, jämfört med drygt 96 000 förra året. Men vilket år drog man egentligen igång?

1. 1994

X. 1985

2. 1982

3. Vem är författaren?

Debutromanen översattes till 42 språk, sålde i åtta miljoner exemplar och författaren hamnade på tidskriften Times lista över världens 100 mest inflytelserika personer. 20 år senare gör författaren comeback med en ny roman. Vem är det?

1. Paulo Coelho

X. Arundhati Roy

2. James Pattersson

4. Vad heter boken?

Författaren, journalisten och programledaren Carin Hjulström debuterade 2009 bokdebuterade med en roman om en liten ort på väg att försvinna med huvudpersonen Frida Fors. Nu är hon aktuell med sin fjärde bok om Frida. Vad är titeln?

1. Kärlek sökes

ANNONS

X. Förnuft och känsla

2. Lust och längtan

5. Vem är han?

Göteborgaren slog igenom som filmskådespelare i Bo Widerbergs filmer Kvarteret Korpen och Elvira Madigan. I år kommer han med sin självbiografi. Men vem är han?

1. Lennart Hjulström

X. Ingvar Hirdwall

2. Tommy Berggren

6. Vem skrev kokboken?

Varje dag året runt ges det ut en kokbok i Sverige. En svensk sångare och skådespelare är en av dem som kokboksdebuterar i år. Vem är han?

1. Per Gessle

x Sven-Bertil Taube

2. Owe Thörnqvist

7. Vilken polis?

Camilla Läckberg är en av Sveriges mest lästa deckarförfattare och hennes böcker har sålt i 20 miljoner exemplar i nära 60 länder. Hon är nu aktuell med romanen Häxan, tionde delen i Fjällbackaserien, där en polis och en författare är huvudpersoner. Men vad heter polisen?

1. Patrik Hedström

X. Evert Bäckström

2. Fredrika Bergman

8. Vilket land?

Bokmässan har haft en rad olika temaländer, i år Finland. För två år sedan var det ett land som vållade många upprörda känslor. Vilket?

1. Egypten

X. Ungern

2. Kina

Mejla din rätta rad till tavlingssvar@gp.se eller posta ditt bidrag till GP Kulturen, 405 02 Göteborg. Märk ditt mejl, brev eller vykort "Bokmässan 2017".

ANNONS

Svaren ska vara inne senast onsdag 20/9. Glöm inte att bifoga namn och postadress. Vinnare och rätt svar publiceras i tidningen lördag 23/9. Biljetterna skickas hem till vinnarna med post.

ANNONS