Viktor Skoglund och Anton Lindegren arrangerar utomhusbio i Slottskogen i sommar. Bilden till höger är från ett tidigare tillfälle under Kulturkalaset. Bild: Privat/Elisabeth Alvenby
Viktor Skoglund och Anton Lindegren arrangerar utomhusbio i Slottskogen i sommar. Bilden till höger är från ett tidigare tillfälle under Kulturkalaset. Bild: Privat/Elisabeth Alvenby

Viktor Skoglund och Anton Lindegren arrangerar utomhusbio i Slottsskogen

ANNONS
|

ChalmeriststudenternaViktor Skoglund, 22, och Anton Lindegren, 22, arrangerar under namnet Bio-Logi utomhusbio i Slottsskogen den 14 juli.

– Vi satt på Chalmers för några månader sedan när det var riktigt fint väder. Vi tog en liten paus från plugget och fick sommarfeeling. När jag var i Australien hade vi utomhusbio och det var så gött. Men varför finns det inte här? Sedan satte vi igång, sägerAnton Lindegren.

Men det har arrangerats utomhusbio i Göteborg tidigare?

– Ja, men de vi sett som har varit tidigare har varit väldigt kulturiga och visat mer obskyra små filmer. Vi vill ha lite mer häng och kolla på en större go film. För folk i vår ålder som vill se en storfilm.

ANNONS

Tillsammans har kompisarna promenerat i Slottsskogen och frågat förbipasserande vad de skulle vilja se för film. Men vilken det blir är ännu inte bestämt. I stället kommer det hållas en omröstning på Facebookeventet.

– Vi vill visa en film som människor vill se tillsammans med andra. En film man kan njuta av tillsammans, säger Viktor Skoglund.

Risk för regn: "Hoppas på fint väder"

En sommar i Göteborg är aldrig hundra procent regnfri. Men det är något arrangörerna haft i åtanke.

– Vi hoppas på fint väder. Men man måste kunna ha ett sådant här event trots att det är dåligt väder så vi kollar på olika planer. Exempelvis olika arenor med tak eller stora tält som man kan hyra in. Varberg har ju en utomhusbio så det borde funka för oss, säger han.

I skrivande stund har över 700 personer skrivit att de ska komma och fler än 10 000 är intresserade.

– Jag är inte orolig för att det inte skulle komma någon. Jag tror på det här.

Kommer det bli fler gånger?

– Vi kommer börja med en gång. Vi har en tanke på att det skulle bli fler tillfällen men då handlar det om att få någon samarbetspartner.

LÄS MER:Göteborg får tillbaka sin gigantiska utomhusbio

ANNONS

LÄS MER:Vic Vem och utomhusbio inviger Ortens konstfestival

Utomhusbio i Slottsskogen 2017

Var:Azaleadalen, Slottsskogen.

När: 14 juli 18.00.

Hur: Gratis DJ och film. Öppet för alla.

ANNONS