"Vi skrev fel datum i annonsen"

Tre misstag i rekrytering av ett av Kulturgöteborgs viktigaste jobb.

ANNONS
|

Hur kan man bara ha två veckors ansökningstid till ett så viktigt jobb som ny museichef för Röhsska? Museet ska ju inte återöppnas förrän nästa sommar, undrade jag i veckan. I den annons som 30 januari lades ut på offentligajobb.se om ny museichef till Röhsska museet i Göteborg stod sista ansökningsdag 13 februari.

Det visade sig vara fel. EnligtBritta Söderqvist, sektorschef för museer, hade personalavdelningen skrivit fel datum i annonsen och från och medonsdagen står det istället 20 februari som sista ansökningsdag.

Att dessutom annonsera ut jobbet i dagstidningarna ska ha varit kommunikationsavdelningens ansvar. Jag ringer till kommunikationschefNike Vallströmför att få reda på varför inte dagstidningsannonserna lades ut samtidigt med webbannonsen. På avdelningen höll man vid 13-tiden på onsdagenpå att kontakta olika tidningar för atthöra sig för om priser och möjliga publiceringsdagar för sin jobbannons. Två timmar senare får jag meddelande om att annons är bokad i Sydsvenskan på lördag och i GP och DN på söndag.

Personalavdelningen skriver fel ansökningsdatum. Kommunikationsavdelningen missar att boka annonser i tid. Och den som upptäcker jobbannonsen i pressen har fortfarande bara två veckor på sig att bestämma sig för om hen ska byta jobb och kanske hemort. Uruselt skött, kan man konstatera.

ANNONS