"Vi måste kunna spela bättre fotboll"

Dagen efter premiären mot Irland är de svenska spelarna kritiska mot sin egen insats. – Vi måste kunna spela bättre fotboll, de kraven måste vi kunna ha på varandra, säger Victor Nilsson Lindelöf.

ANNONS
|

Det blev ”bara” 1-1 och en pinne för Sverige i måstematchen mot Irland. En match där de svenska landslaget kom undan med blotta förskräckelsen. Dagen efter premiären är spelarna fortsatt kritiska mot sin insats.

– Vi anpassade oss väl inte riktigt så fort som vi hade kunnat. Vi hade kunnat ligga kvar och vänta på deras långa bollar. Som spelare borde vi ha märkt det tidigare och anpassat oss, säger Oscar Lewicki.

Upp till er att märka det? Eller Hamrén?

– Jag tycker att det borde vara lätt för oss att se på plan, du märker det tidigt efter två-tre bollar …

ANNONS

En av få som var bra i det svenska landslaget var vänsterbacken Martin Olsson. En av lagets mer rutinerade spelare och Olsson har ställts mot de irländska spelarna i flera säsonger i Premier League.

– Det finns frustration. Jag tycker första halvlek är sådär men vi har ändå 0-0 i paus. Där hade vi tur och sen höjer vi oss i andra efter 50-60 minuter, säger han.

Nerver som spökade för er?

– Jag vet inte om det var nerver eller vad det var. Jag tror alla försökte. Förhoppningsvis kan vi vara mer på tårna och mer hungriga i nästa match.

En av flera mästerskapsdebutanter var Erik Johansson som hoppade in i paus efter att Mikael Lustig blivit skadad.

– Vi är självklart inte nöjda med den första halvleken. Men jag tycker att vi rycker upp oss i andra.

Vad gick fel?

– Det är väl det vi håller på att försöka få svar på under dagen.

Mest kritisk dagen efter matchen av de fyra spelarna i den mixade zonen var Victor Nilsson Lindelöf.

– Det var inte den bästa matchen från vår sida. Vi kom inte upp på den nivån vi ville. Det är svårt att säga vad som gick fel. Vi borde ha vågat lite mer i vårt spel. Vi blev slarviga med boll, tog för lång tid på oss, hade för många touch och ingen fart i spelet. Vi måste kunna spela bättre fotboll, de kraven måste vi kunna ha på varandra.

ANNONS
ANNONS