"Vi måste hitta en melodi som funkar på bortaplan"

Noll poäng och inte ett mål framåt så här långt på resande fot. Det ska Öis ändra på när Sällskapet möter IK Frej. – Nu får det verkligen vara dags att plocka poäng på bortaplan, säger Johan Hammar.

ANNONS
|

På hemmaplan har Rödblått tagit sju poäng på tre matcher och laget är obesegrat på Gamla Ullevi så här långt. Annat är det med spelet på bortaplan. På två matcher har Öis släppt in nio bollar i eget nät och inte mäktat med att göra ett enda mål framåt. Först blev det 0-3 mot Brommapojkarna på Grimsta, det följdes sedan upp med en jättekollaps mot Trelleborgs FF på Vångavallen, där Öis släppte in fyra mål i den andra halvleken.

– Vi har spelat vacker och fartfylld fotboll hemma, där vi har skapat mycket chanser och löpt för varandra. Det måste vi börja få ut på samma sätt bortaplan. Vi måste vara ärliga mot varandra och verkligen ge allt och inte hämmas av att vi inte spelar på Gamla Ullevi, säger Johan Hammar.

ANNONS

Han fortsätter: – Vi har släppt in för mycket mål borta och inte gjort några mål alls framåt, då förstår man att hela paketet har varit svagt. Men vi gnuggar vidare på allting och hoppas att vi kan få ut vårt spel, och hitta en melodi som fungerar på bortaplan också. Vi vet om att vi är ett spelskickligt lag.

Du är ledaren i försvaret, hur tycker du det har känts för egen del så här långt in på säsongen? – Det har känts bra bortsett från en riktig skitmatch mot Trelleborg. Jag fick göra ett viktigt mål i första matchen, det är synd att vi inte har hållit nollan, men det kommer nog så småningom. Vi försöker bygga vidare från förra året och vill ta kliv hela tiden.

Mot Öster hemma senast hamnade Öis, som precis som i matchen innan mot Trelleborg hade fått en man utvisad, i underläge 0-1. Men efter en stark avslutning fick Marcus Lantz manskap med sig 1-1, och i slutminuterna fanns det bud på mer. Och Hammar menar att man tar med sig mycket av insatsen senast till mötet med Frej.

– Vi kände ju allihop att vi underpresterade i 90 minuter mot Trelleborg så det var skönt att få hitta tillbaka till det som vi vet att vi har. Det är ingen panik någonstans. Vi är obesegrade hemma och ska lägga allt krut på att hitta rätt mot Frej och se till att vi får ordning på bortaspelet också.

ANNONS
ANNONS