Uttagen till landslaget: "Å fan, skämtar du?"

När GP når Häckens Peter Abrahamsson har han ingen aning om att han just blivit uttagen till landslaget. – Å fan. Skämtar du nu? säger Häckens målvakt.

ANNONS
|

Han var den spelare i Häcken som fick bäst betyg av GP under säsongen och 28-åringen är numera självklar etta som målvakt i Hisingslaget. Men att det skulle leda till en plats i landslagets januariturné hade han uppenbarligen inte räknat med – alls. När GP ger honom beskedet blir han först tyst innan den första reaktionen kommer:

– Ööh, va? På riktigt?

Ja, du är uttagen.

– Å fan.Skämtar du nu?

Nej, Janne Andersson tog just ut truppen, och där var ditt namn med. Du hade ingen aning?

– Nej, faktiskt inte. Jag är på semester på Kanarieöarna och har dålig koll. Jag vågar inte riktigt tro på dig. Jag måste kolla om det stämmer här, säger Peter Abrahamsson.

ANNONS

Han lyckas googla fram truppen och kan konstatera att GP inte ljuger.

Så hur känns det?

– Det känns ju väldigt sjukt faktiskt. Men roligt såklart.

Varför tror du att du får chansen?

– Ja, jag vet inte. Jag har väl en bra säsong bakom mig, en stabil säsong, säger Abrahamsson.

Han har aldrig blivit uttagen till en A-landskamp tidigare. Och han har bara nästan spelat en U21-landskamp.

– Ingen officiell. Jag var uttagen till några samlingar, men det blev inga matcher där. En gång skulle vi möta Georgien, men då var det lite turbulent i det landet så de kom aldrig. Så vi fick möta Landskrona och då stod jag en halvlek, minns Abrahamsson.

Vad betyder det att bli uttagen i landslaget?

– Det är ett kvitto på att man har gjort en bra säsong. Och det känns helt fantastiskt roligt. Det är något man kämpat för länge och alltid drömt om ju.

Enligt förbundskapten Janne Andersson är samtliga uttagna spelare sådana som man hoppas en dag kan ta plats i det ”riktiga” landslaget – det vill säga när alla utlandsproffs är tillgängliga. För många är det dock ett stort steg att ta.

– Ja, det är det såklart. Men nu har de koll på en i alla fall. Det är bara att åka dit och göra sitt bästa, försöka komma in i stämningen.

ANNONS

Ni möter Elfenbenskusten och Slovakien.

– Okej. Då får man väl läsa på lite om dem.

Men först fira lite på Kanarieöarna?

– Nu får jag ju gå och träna, säger Abrahamsson och skrattar.

ANNONS