Uppgifter: Iran och Albanien före Sverige på världsrankingen

Sverige tappar rejält på Fifas världsranking efter EM-fiaskot. Enligt 24horas.cl tappar Sverige fem placeringar och hamnar på en 40:e plats. Samtidigt klättrar Island efter lagets mäktiga EM-insats.

ANNONS
|

Det blev bara en enda poäng för Sverige i EM och den kom i första matchen mot Irland. Efter uttåget i gruppspelet har lagets insats sågats och storstjärnan Zlatan Ibrahimovic utsågs fanns också med i statistiksajten Whoscoreds elva med de sämsta spelarna i EM.

Läs också: Zlatan bland EM:s sämsta spelare

Även om Fifas nya världsranking inte blir officiell förrän på torsdag så verkar det som att det blir ett ras på listan för Sverige.

Enligt sajten 24horas.cl så tappar Sverige fem platser och hamnar på en 40:e plats inför VM-kvalet.

Argentina toppar fortsatt listan och Belgien finns kvar på andraplatsen. Däremot tar EM:s stora skrällag Island ett rejält kliv uppåt.

ANNONS

Före mästerskapet låg landet precis för Sverige på en 34:e plats, men efter att ha charmat hela fotbollseuropa och chockat England genom att slå ut engelsmännen i åttondelen så klättrar laget till en 22:a plats. Det är också Islands bästa placering någonsin.

EM-vinnaren Portugal klättrar två placeringar upp till 6:e platsen medan Wales går om England på rankingen och tar 11:e platsen.

ANNONS