Uppgifter: Han är favorit till att ta över Barcelona

Luis Enrique har meddelat att han lämnar uppdraget som Barcelona-tränare i sommar. Nu pekas Athletic Bilbaos tränare, Ernesto Velverde, ut som den mest troliga ersättaren.

ANNONS
|

Såväl den Barcelonabaserade tidningen Ara som Madridtidningen Marca skriver att Ernesto Valverde, vars kontrakt med Athletic Bilbao går ut till sommaren, är Barçaledningens huvudkandidat.

Det mesta tyder dock på att fansen har en annan favorit: Sevillas argentinske succétränare Jorge Sampaoli, som bland annat ledde Chile till seger i Copa América 2015, toppar omröstningar på bland annat Marcas, Sports och Mundo Deportivos sajter.

Andra namn som förekommer med relativt stor kraft i de spanska sportmediernas spekulationer är Barcelonas andretränare Juan Carlos Unzué och Liverpools Jürgen Klopp. Även de tidigare Barcelonaspelarna Ronald Koeman (Everton), Frank de Boer, Laurent Blanc, Eusebio Sacristán (Real Sociedad) och Óscar García (Red Bull Salzburg) har nämnts mer än en gång.

ANNONS

"Ett svårt beslut"

Det hade en längre tid spekulerats om att Luis Enriques tid som Barcelonatränare var på väg mot sitt slut när han själv konstaterade det efter onsdagens 6–1-seger hemma mot Sporting Gijón.

– Det var ett svårt beslut, väldigt genomtänkt, sade han på presskonferensen efter matchen.

– Anledningen är sättet som jag måste leva på i det här jobbet. Jag ger allt. Det innebär väldigt få timmar till vila, till att koppla av.

ANNONS