Ungdomarna: Vem är Håkan Hellström?

ANNONS
|

Håkan Hellström är heta är någonsin. Nytt publikrekord på Ullevi, nytt album och flera konserter.

Men Göteborgs egen "kung" är inte känd hosalla.

Jacob Langvik arbetar som elevstödjare på en skola i Gamlestan,Göteborg. Nu har han gjort en uppmärksammad video med några elever.

Videon visar hyllningari media till Håkan Hellström och ungdomar som får lyssna på hans låtar. De vet inte vem som sjunger och har aldrig hört låtarna förut.

- Jag slängde ur mig någon gång att vi skulle kolla på en film om Filip och Fredrik, men de visste inte vilka de var. Det som är välkänt för mig som svennebanan är inte säkert att de känner till. Och då tänkte jag att de säkert inte visste vem Håkan är, säger Jacob Langvik.

ANNONS

Visste inte vem han var

Och han hade inte helt fel. Flera av ungdomarna filmades när de presenterades för en för dem helt nyHåkan Hellström. Men samtidigt uppskattade de musiken.

"Jag vet inte vem det är" säger en. "Jag har aldrig hört den" säger en annan.

- Jag vill tydliggöra att vi bor i en stad där man tänker att Håkan är "The Shit". Men samtidigt rör du dig några minuter utanför stadskärnan inser man att det inte är så.

Gillar du Håkan Hellström?

- Ja, man får inte tro att jag vill trycka dit Håkan. Jag gillar honom jättemycket. Men sen ogillar jag just att vi lever i en stad som är segregerad,men det är separat. Jag tänker liksom inte att Håkan ska åka ut på någon förortsturné.

Är det verkligen en av Europas mestsegregerade städer?

- Jag tänker att nånstans är det i alla fall inte är mer osanning än att "Hela Göteborg kokar" eller att "Håkan är kung i Göteborg".

Men de verkar ändå digga hans musik?

- I alla fall vissa. Jag gissar att det är något i känslan som detilltalas avoch rytmerna.

Om klippet hamnar i GP eller får över 10 000 tittare har han lovat att bjuda en av eleverna på räkmacka på Gothia Towers.

ANNONS

- Man hör ju om klick-succéer. Hoppas vi kan få till någon finansiär.

ANNONS