Bild: Google/TT-arkiv
Bild: Google/TT-arkiv

Ung kvinna död i svår lastbilsolycka

En allvarlig olycka inträffade utanför Varberg på lördagskvällen. En ung kvinna fördes svårt skadad till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda.

ANNONS

Olyckan inträffade på riksväg41, i höjd med Veddige i Varbergs kommun. Lastbilen krockade med personbilen vid klockan 18:40, påverkade trafiken på sträckan under resten av kvällen.

Bägge förare fördes till Varbergs sjukhus med allvarliga personskador. Föraren till personbilen, en kvinna i 20-årsåldern,dog senare under kvällen.

Tungbärgare larmades in

Lastbilen låg rätt över vägbanan och därför var det stopp i trafiken flera timmar efter att olyckan inträffade. En tungbärgare kallades till platsen för att flytta lastbilen.

–Vägen kommer vara avstängd tills dess att lastbilen bärgats. Prognosen just nu är att vägen kommer öppna upp för trafik först efter midnatt mot söndag, förtydligade gruppchefen för Polisen i Västs regionledningscentral,Lena Bodén, för GP, under lördagskvällen.

ANNONS

En död efter olyckan

Polisen meddelade på söndagsmorgonen anhöriga hade underrättats om dödsfallet. Föraren till lastbilen vårdas fortfarande på sjukhus.

På morgonen flöt trafiken på som vanligt på sträckan.

ANNONS