Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Tv: Se hur Häcken vände och vann på nya arenan

Han har varit skadedrabbad och utanför startelvan. I den 81:a minuten blev Häckens Alexander Jeremejeff matchvinnare med ett mål i krysset mot Helsingborg inför fullsatta läktare i den historiska matchen.

Nya Bravida Arena har ersatt Rambergsvallen. Värdig en invigning var det slutsålt på arenan med kapacitet för 6 500. Där och då gjorde Alexander Jeremejeff , 21, det matchavgörande 3-2-målet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Häckenspelaren har haft skadebekymmer både under förra säsongen, när han kom till Häcken från Qviding, och denna säsong.
– Det har varit lite upp och ner med skador. Nu har jag haft två
månader ungefär med kontinuitet i träning. Jag gick in uppehållet frisk och kom tillbaka och kände mig i form. Skönt att göra det på det här sättet, säger forwarden.


Victor Pálsson i Helsingborg bjöd på ett snyggt mål på volley i andra halvlek. Men Alexander Jeremejeffs mål var även det en pärla.
– Simon (Gustafson) hittade mig på en touch där. Jag fick fast den och
såg att försvararen täckte målvakten där så jag chansade och sköt, säger han.


Det faktum att han gjorde sitt första mål för säsongen, i första starten för säsongen, i krysset på den nya hemmaarenan gör inte att spelaren brusar upp sig.
– Jag är trött, är hans första kommentar till GP efter matchen.
– Det var värmen. Det var svårt att få tillbaka andningen. Man är inte
riktigt van vid luften, säger han.


Jeremejeff var även delaktiv i mycket offensiva lägen under hela matchen.
Men det började mindre bra för Häcken. Helsingborg tog först ledningen med med 1-0 i första halvlek och gjorde om samma sak i andra halvlek.
Kvitteringen till 2-2 kom genom Jasmin Sudic i den 68:e minuten och därefter tuffade Häcken på.


Inramningen var väldigt gul eftersom klubben hade gett ut tröjor till alla platser.
– Det var otroligt tyckte jag. Vi har ju tränat här så vi har känt på planen och så. Det passar oss. Det går fort. Att det kom så mycket folk i dag är ju fantastiskt.


Han får inte riktigt medhåll av sin lagkamrat Simon Gustafson, som gjorde 1-1-målet i matchen, om att planen var till stor belåtenhet.
Detta på grund av värmen:


– Med konstgräset blir som en gryta, det är varmt och kvavt. Det känns
som om det blir tio grader extra. Det är mycket enklare när det är lite vatten i det. Men det sugs upp så snabbt när det är så varmt, säger Simon Gustafsson.


Simon Gustafson och Alexander Jeremejeff hittade varandra ofta i matchen. Jeremejeffs plan är att fortsätta gå framåt och få speltid och göra fler mål på den nya arenan.
– Vi ska inte ligga där vi ligger i tabellen, säger Alexander Jeremejeff.