Tungt för Häcken – nyckelspelarna saknas

Det fanns förhoppningar om att de skulle vara spelklara. Men icke. Paulinho, Rasmus Lindgren och Martin Ericsson är fortsatt indisponibla och missar Häckens möte med MFF. – Det hade varit en chansning att spela dem, säger Häckens sjukgymnast Patrik Ghazarian.

ANNONS
|

Det är två sargade lag som kommer till spel på Bravida Arena när BK Häcken tar emot serieledande Malmö FF. Gästerna saknar en hel rad nyckelspelare. Markus Rosenberg, Anders Christiansen, Rasmus Bengtsson, Magnus Wolff Eikrem missar alla matchen på grund av skada. Dessutom saknas talangerna Erik Andersson och Mattias Svanberg. Andersson är även han skadad medan Svanberg, som avgjorde Skånederbyt mot Helsingborg senast, är sjuk.

Men det är inte bara MFF-tränaren Allan Kuhn som får klara sig utan viktiga kuggar. Detsamma gäller för Peter Gerhardsson och hans Häcken. Hisingslaget spelade förvisso förra matchen mot Gif Sundsvall utan den skadade trion,Martin Ericsson, Paulinho och Rasmus Lindgren.Men till mötet med Malmö hade klubben vissa förhoppningar om att någon eller några av spelarna skulle bli aktuellför spel. Så blir det dock inte. Det bekräftar Häckens sjukgymnast Patrik Ghazarian.

ANNONS

– Det är lite för tidigt för alla tre. Det hade varit en chansning på alla håll om vi hade spelat någon av dem i den här matchen, säger han.

För Lindgrens del handlar det fortfarande om att han interiktigt är helt hundra efter den hjärnskakning hanådrog sigmot Hammarby för en dryg vecka sedan.

– Hade det varit match på söndag eller måndag så hade han troligtvis varit med. Vi ligger en dag efter "hjärntrappan", säger sjukgymnasten.

Paulinho har varit borta med en knäskada sedan i somras och även om brassenbörjar närma sig en comeback är det en bitkvar innan han är redo för match,menar Ghazarian.

– Han har gjort två fotbollspass nu, och det går bra. Han har bra fart i sig och har bra tillslag. Så han har inte reagerat på träningen än. För hans del handlar det om att vänja knät. Hade han gått på en match nu hade risken för reaktion varit ganska stor - det ärstor skillnad på träning och match.

Martin Ericssons status?

– Det går bra för Martin. Han har en blödning i vadmuskeln, det är ingenting som kommer ta särskilt lång tid. Han blir bättre för varje dag. Han är någon vecka bort från spel.

ANNONS

Han fortsätter:

– Målet är att ha samtliga tillbaka efter landslagsuppehållet, sedan vet man aldrig, särskilt inte med en knäskada som Paulinho har haft, men det ser bra ut just nu och jag är inte orolig.

Till mötet med Malmö saknas också Nasiru Mohammed som är avstängd.

ANNONS