Tung förlust för Öis

Efter förlust mot Sirius senast var det ett Öis på jakt efter revansch som åkte till Täby. Men ett slarvigt Rödblått kunde inte stå emot hemmalaget och inkasserade sin andra raka förlust när man föll med 1-2. – Det var ingen bra prestation, säger tränare Marcus Lantz.

ANNONS
|

Öis med Björn Anklev avstängd men de Andreas Östling tillbaka i startelvan hade tung inledning mot Frej. Spelet stämde inte alls och i stället kunde hemmalaget pressa på.

När man väl fick lite längd på sina anfall och skapade ett par chanser så åkte man på en kalldusch. I en omställning gjorde målvakten Robertino Kljajic ner Oke Akpoveta utanför straffområdet. Frisparken som följde skruvade Philip Wiström elegant över muren och in i mål.

– Första halvlek var vi inte bra. Vi hade inget bra passningsspel och tappade ofta boll på fel ställen, säger Marcus Lantz.

I den andra halvleken kom ut Öis som ett mycket bättre lag. Man var hetare framåt och höll bättre fart på bollen i anfallen.

ANNONS

När man började närma sig en kvittering smällde det dock åt fel håll på nytt.

Efter att Andreas Östling gått omkull utanför offensivt straffområdet tog Oke Akpoveta bollen. Han drev över hela planen och kunde när han kom fram till Öis straffområde sätta Frejs andra mål när han tryckte bollen lågt vid Kljajics stolpe.

Direkt efter målet gjorde Marcus Lantz ett dubbelbyte där Hannes Sahlin och Anton Henriksson ersatte David Johansson och Hampus Bohman och Öis gick ner på en trebackslinje.

– Vi fick chansa lite när vi jagade mål där. Det kändes som att vi skapade ett visst tryck, vi kom ändå till lite avslut och gjorde ett mål även om vi kanske inte var värda någon poäng, säger Lantz.

– Vi fick lite tuffare tryck på dem men det var mer att chansspela för att skapa något.

Öis lyckades skapa visst tryck och fick till ett par chanser. Man fick vittring när inbytte Hannes Sahlin i den 79:e minuten skruvade en hörna direkt i mål.

– Vi hade väl ett par chanser att göra 2-2. Men tittar man på avsluten vi hade så var det sex eller sju innanför straffområdet men vi sköt mitt på målvakten. Så vi hade bra lägen men var kanske inte riktigt så skarpa så att vi förtjänade att göra fler mål om man säger så.

ANNONS

Men trots lägen att kvittera var man aldrig riktigt nära. När signalen gick för full tid fick Öis lämna planen med sin andra raka förlust i bagaget.

– Vi behöver få lite mer noggrannhet. Framför allt i vårt passningsspel. Det kan vi och det är bra på, men här gjorde vi det alldeles för enkelt för Frej. Det får vi jobba med att höja den nivån.

– Men det ska inte vara några problem utan det handlar bara om att hitta koncentration och lite mer skärpa.

ANNONS