Trendbrott för Öis – knep årets första bortapoäng

Noll poäng och 0-9 i målskillnad under de två första bortamatcherna. Mot IK Frej kom ett litet trendbrott för Öis som fick med sig en poäng hem från mötet med IK Frej.

|

Efter 0-3 mot Brommapojkarna och 0-6 mot Trelleborg var det på söndagseftermiddagen dags för säsongens tredje bortamatch i superettan för Öis när Sällskapet gästade Vikingavallen för att ta sig an IK Frej. Och inledningsvis såg det ut att kunna bli ytterligare en tung upplevelse på resande fot. För det började inget vidare för Rödblått, som kom till spel utan Johan Elmander. Efter flera snedträffar och stor kalabalik i gästernas straffområde hamnade bollen till slut hos Nsima Peter som kunde stöta in 1-0 i den 16:e minuten. Ett resultat som stod sig till halvtid. – Vi var väl inte helt missnöjda ändå. Vi hade skapat många chanser men inte satt dit chanserna, säger Marucs Lantz. Innan paus hade Marcus Lantz manskap haft svårt att skapa öppna lägen, men i den andra halvleken blev det bättre fart på bortalaget. Daniel Paulson stod för en fin individuell aktion när han bröt in från kanten och prickade in 1-1 i ena hörnet – Öis första bortamål under säsongen. Några minuter senare var det dags igen. Och än en gång var det ett riktigt klassmål som publiken bjöds på, när Sebastian Carlsén fick till en riktig pangträff och prickade in 1-2. Det var dock inte slut på tjusiga mål efter det. – Vi ställde om bra och fick till vårt spel bättre i andra halvlek. Efter vårt andra mål känns det som att vi bevakar det men sen kommer en långboll och det är ett onödigt mål. Det är två för enkla mål som vi släpper in. Gör man två mål på bortaplan så borde det räcka längre, säger Lantz. Båda lagen vaskade fram ett par farliga chanser, men det var hemmalaget som skulle sätta dit nästa fullträff. I den 75:e minuten hittade Joakim Runnemo fram till Pontus Åsbrink i djupet. Den tidigare BP-spelaren drog till på volley, och bollen satt i nät bakom Stojan Lukic. Under slutdelen av matchen hade båda lagen riktigt farliga möjligheter till att hitta ett avgörande, men inget av lagen lyckades få in en tredje fullträff och mötet slutade 2-2. – Det känns som att det var två lag som var "sådär nöjda" om man nu kan säga så, säger Lantz. Lagets stjärna, Johan Elmander, saknades mot Frej men ska vara redo för spel på torsdag i derbyt mot Gais. – Han har haft en känning och vi valde att vila honom. Han fick problem efter matchen mot BP. Han är inte van vid konstgräset och hade lite ont i ryggen, foten och ett knä. Därför vilade han, säger Lantz.