Tobias Möller är årets farmare

Stämningen var smått fientliga när finalen av årets "Farmen" gick av stapeln. Till slut var det Tobias Möllers inbitna gårdskunskaper, och ett vedträ, som avgjorde saken.

ANNONS
|

När säsongens utslagna deltagare fick chansen att skicka en av semifinalisterna direkt till final föll valet på Tobias Möller.

"Han besitter de kunskaper som en värdig farmare ska ha", motiverades valet.

- Satan vad jag inte var beredd på den, sade en chockad Möller i programmet.

Kvar i semifinalskampen var Tobias (Tobbe) Johansson och Emelie Karlsson, som ställdes mot varandra i en måttävling.

ANNONS

- Vi ska mäta och väga och det är kört för mig. Jag kan inte det här, sade Emelie Karlsson före tävlingen.

"Väldigt kaxig"

Trots självtvivel var det Karlsson som lyckades bäst med att uppskatta kilon, deciliter och centimeter och tog det näst sista klivet mot priset på en halv miljon kronor.

Men pengarna var inte det som sporrade 25-åringen i finaltävlingen. I stället var det tanken på att hennes rival skulle ta hem segern som fick henne att fokusera lite extra.

- Jag vill inte förlora mot Tobias, han är väldigt kaxig och har gett sig fan på att han ska vinna det här.

- Att slå Tobias i en final betyder mer för mig än att vinna 500000.

ANNONS

Vedträ avgjorde

I den laddade finalen skulle deltagarnas gårdskunskap sättas på prov för allra sista gången och finalisterna fick välja mellan tio lådor med olika frågor och uppgifter att lösa.

Tobias Möller tog ledningen från start och till slut var det ett vedträ som placerade honom högst upp på prispallen. Efter flera hugg med yxan var det hans träbit som låg närmast vikten på ett och ett halvt kilo som programledaren Paolo Roberto efterfrågade.

- Det är sådan jäkla lycka. Jag tog hela jävla skiten. Herre gud. Hobbybonden klarade det, det gick vägen, tjoade en upprymd Möller efter vinsten.

TT

ANNONS