Tareq Taylor vann Kockarnas kamp

Det blev tv-kocken Tareq Taylor som gick vinnande ur Kockarnas kamp i TV4. Efter en hård kamp mot Richard Waje fick han lyfta pokalen.

ANNONS
|

I ett skaldjursrace och en trerättersmiddag ställdes tv-kocken Tareq Taylor mot Richard Waje i finalen av Kockarnas kamp. Efter att de utslagna deltagarna smakat på rätterna röstades Tareq Taylor fram som vinnare.

– Jag var inte beredd på att det skulle betyda så mycket som det har gjort. Enorm glädje för min del, jag är stolt och lycklig, säger Tareq Taylor.

Inför finalen hade han ett stort försprång. Under säsongen lyckades hanvinna elva medaljer, men kände sig trots det inte säker.

– Richard är en fantastiskt duktig kock som varit med väldigt länge. Många av de stora kockarna och köksmästarna i Sverige har jobbat under honom på hans restaurang. Jag var aldrig säker på någonting.

Det var med skräckblandad förtjusning och mycket nervositet som Taylor tackade ja till programmet.

– För min del, både yrkesmässigt och på ett privat plan, har det varit en nytändning i yrket som jag inte var beredd på.

Fakta: Tareq Taylor

Driver restaurangen Kockeriet i Malmö.

Har även synts mycket i tv. Bland annat i programmet Trädgårdstider, Historieätarnaoch Go' kväll.

Genom åren har det blivit sju kokböcker, däribland Tareq Taylor: om mat och kärlek, Mat som gör gottoch Sylta, safta och lägg in.

ANNONS