Alcazar firar 20-års jubileum, och planerar att lägga ner vid årsskiftet. Men först – "Allsång på Skansen".
Alcazar firar 20-års jubileum, och planerar att lägga ner vid årsskiftet. Men först – "Allsång på Skansen".

Tar farväl av allsången – och slutar som band

De har varit med i "Allsång på Skansen" flera gånger – ja, till och med haft en timme för sig själva på Sollidenscenen. Men när Alcazar gästar programmet på tisdag är det för sista gången någonsin.

ANNONS
|

Sedan Alcazar bildades 1998 har gruppen varit en av de mest framgångsrika inom sin genre och deltagit i Melodifestivalen fem gånger. Men nu närmar sig slutet för discogänget – efter årets turné, med sista spelningen på nyårsafton, kommer de att lägga ner.

- 20 år är ändå 20 år av våra vuxna liv. Alcazar har bragdguld i disco, vi har jobbat väldigt hårt, men ibland måste man hoppa över kanten och se vad som finns på andra sidan. Det känns som att det är skönt att Alcazar får sluta när vi är som bäst och har som roligast, säger Tess Merkel.

ANNONS

"Aldrig varit på Skansen"

Tidigare har gruppen hållit i "Allsångsscenen är din", en timme efter det ordinarie programmet. Den här gången utlovar de, inte helt oväntat, disco och allsång.

- Förhoppningsvis får vi också med på publiken på lite alldans, inte bara allsång, säger Andreas Lundstedt och börjar samtidigt svänga på höfterna.

Tisdagens program gästas även av Jojje Wadenius, Grant och Uno Svenningsson – och även om den sistnämnde varit ett känt namn i Musiksverige under en lång tid, gör han sin debut på Sollidenscenen.

- Det är faktiskt första gången jag är med i programmet... och första gången jag är på Skansen, berättar Uno Svenningsson.

Behöver utmaningar

Under sitt framträdande funderar han på att sjunga "Under ytan" – "trots att det inte är en sommarlåt, men den är lätt att sjunga med i". Vilken låt han väljer ur allsångshäftet är inte klart, med "Ta mig till havet" är lite av en favorit, berättar han.

ANNONS

TT: Hur känns det inför programmet?

- Det är lite annorlunda jämfört med vad man brukar göra så det blir lite pirrigt, men lite utmaningar behöver man, säger Svenningsson.

"Allsång på Skansen" sänds i SVT1 på tisdag klockan 20.00.

TT

Fakta: Kommande avsnitt

24 juli: Sannex, Amanda Ginsburg, Pernilla Wahlgren.

31 juli: Tove Styrke, Tommy Körberg, Samir & Viktor, Blen, Emma Peters & Hanna Dorsin, Netta.

7 augusti: Bo Kaspers Orkester, Petter, Molly Sandén.

Allsångsscenen är din: Bo Kaspers Orkester.

14 augusti: Seinabo Sey, Magnus Uggla, Sven-Bertil Taube.

ANNONS