Tacksam Henrik Schyffert hyllar #jagärhär

Schyffert: "Ert stöd och kärlek gjorde mig helt skakad".

ANNONS
|

Komikern och tv-profilen Henrik Schyffert överöstes av näthat efter sin medverkan i senaste avsnitten av Skavlan i SVT. Schyffert pratade i programmet om sin nya föreställning Var inte rädda och argumenterade för att det faktiskt går väldigt bra för Sverige enligt en rad olika mätningar.

Massivt näthat

Kritiken, och näthatet, blev massivt. Men då ryckte Facebook-gruppen #jagärhär in för att gemensamt väga upp hatet och istället kärleksbomba Schyfferts Facebook-sida med uppmuntrande tillrop.

På tisdagsmorgonen loggade Henrik Schyffert åter in på Facebook, och skrev sedan ett inlägg om hur han uppskattade stödet.

Känslosamt tack

"Hej, jag har under några års tid fått en hel del spö på nätet när jag uttalat mig anti-SD/pro-asylsökande eller liknande. Jag har liksom vant mig med att det är några hundra profilbilder med vargar/svenska flaggor/män som håller i stora gäddor som tävlar i att slita mig i stycken så fort jag sagt något och alltid varit lite strykrädd när jag loggat in och hukat mig för att inte få en smäll.", berättar Schyffert och fortsätter;

ANNONS

"Så att vakna i morse och läsa allt er stöd och kärlek gjorde mig helt skakad. Jag visste inte ens att den känslan FANNS. Tack för att jag fick uppleva det. Ni gör jätteskillnad här!! >3 >3 >3"

#jagärhär är ett initiativ där privatpersoner tillsammans agerar i sociala medier och forum för att motverka rasism och näthat.

ANNONS