Foto: TT/SVT.
Foto: TT/SVT.

SVT stoppar inte Kronérs program

Efter ett möte på torsdagsmorgonen kom beskedet att SVT inte stoppar Lasse Kronérs program, trots att det pågår en polisutredning mot honom.

ANNONS
|

– Om han delges misstanke om brott så kommer vi att pausa programmet, säger Sabina Rasiwala, HR- & kommunikationsdirektör till GP.

GP har tidigare berättat att en förundersökning har inletts mot Lasse Kronér. Detta efter att en tidigare praktikant på SVT gjort en polisanmälan. Misstanken rör sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.

Läs mer: Förundersökning inledd mot Kronér

"Viktigt att gå till botten med fallet"

I torsdagensMorgonstudion i SVT berättade programdirektören Jan Helin att ledningen diskuterade hur man ska göra medLasse Kronérs program. Just nu visas underhållningsprogrammet Doobidoo på fredagar.

–Det är viktigt att vi går till botten med det fallet, säger Jan Helin i Morgonstudion.

ANNONS

Läs mer:Flera personer kan vittna mot Kronér

Vid halvelvatiden kom så beskedet att man låter Doobidoo visas som vanligt.Det betyder alltså att programmet sänds som planerat så länge ingen ny information kommer från åklagare.

– Det pågår en förundersökning, där polisen samlar in information. Profilen är inte förhörd än, men kommer att bli det om åklagaren beslutar om det. Vi sitter på begränsad information och det är viktigt att vi inte föregår rättsprocessen, säger Sabina Rasiwala till GP.

Oklart om framtiden för Kronérs övriga program

Om åklagaren däremot delger Lasse Kronér misstanke om brott kommer SVT att pausa programmet.

– Vi kommer att agera beroende på vilket beslut som åklagaren fattar. Antingen läggs förundersökningen ner, eller så delges profilen misstanke om brott, säger Sabina Rasiwala.

Lasse Kronér är även programledare för barnprogrammet Årets sockerbagare och Smartare än en femteklassare. Dessutom ska han leda det nya programmetBara sport på SVT senare i år. Vad som händer med kommande inspelningar är oklart.

– Det är ingenting som vi har fattat beslut om än, säger Sabina Rasiwala.

Läs mer:Lasse Kronér polisanmäld för sexuellt utnyttjande

ANNONS