Sveriges största rappare - nu som målarbok

Musikjournalisten Ametist Azordegan och Mathias "Supreme" Lundh-Isén har gjort ett annorlunda samarbete: en målarbok för vuxna med svenska rappare.

ANNONS
|

54 sidor med svenska rappare att färglägga. Det blev resultatet avAmetist Azordegans ochMathias "Supreme" Lundh-Isénsunika samarbete.

I målarboken kan man finna rappare som Cleo, Rosh, Petter och Parham.

- Själv tycker jag att det här är världens roligaste grej då jag älskar både svenska rappare och att måla. Men jag är ändå förvånad över hur kul folk tycker att det är. Men jag tror det är för att det är en rolig och opretantiös grej, sägerAmetist Azordegan.

LÄS MER:Ametist Azordegan skriver hiphopens historia

Hon började själv färglägga i målarböckerunder en period av utmattning.

- Jag har ungefär 15 målarböcker för vuxna hemma. Alla vet att jag tycker om det. Det hela började med att jag fick utmattningssyndrom för två och ett halvt år sedan. Då fick jag rådet att måla i dessa böcker. Det skulle vara rofyllt och hjälpa hjärnan att släppa på stress. Man håller igång utan att anstränga sig för mycket. Jag kunde sitta och måla i flera timmar, säger hon och fortsätter;

ANNONS

- När jag väl kom ur den här utmattningen och blev mig själv igen så har jag som vanligt en massa idéer. Då kom jag på att jag måste göra en med svenska rappare, för det hade inte gjorts.

Urvalet föll lite på en slump, men alla som har fått frågan har tackat ja med glädje. Motiven har valts avAmetist Azordegan och illustratörenMathias "Supreme" Lundh-Isén, mest känd från Looptroop,

- Alla kanske inte är så självklara och inte så kända. Men alla tyckte det var jättekul. Idéerna bakom varje bild var att omvandla så som vi minns dem bäst. Det kan vara en låttext, en scen ur en musikvideo eller ett foto som man förknippar med dem väldigt mycket.

"Det var som en dröm"

För drygt ett år sedan letade hon efter en illustratör och annonserade i sociala medier.

- Då fick jag ett sjuttiotal mejl med människor som ville vara med. Sedan så hörde Supreme av sig och jag är ju ett gammalt fan. Det var som en dröm.

ANNONS