Sverige kryssade mot Frankrike

Comebackande Sofia Jakobsson var närmast att spräcka målnollan – men Sverige fick nöja sig med kryss i träningsmatchen mot Frankrike.

|

Full pott i VM-kvalet efter tre omgångar. I träningsmatchen mot Frankrike i Lyon på måndagskvällen fortsatte Peter Gerhardssons landslag att visa goda takter.

Redan efter två minuters spel var det bara marginaler bort att Sofia Jakobsson, som gjorde comeback i landslaget efter en lång tids skadefrånvaro, hittade nätet. Elin Rubensson tog sig runt på högerkanten och skickade in ett inlägg som anfallaren var nära få bollen i nät, men det franska försvaret lyckades avstyra i sista stund.

Och det var Sverige för hela slanten inledningsvis.

Blågult, som ställde upp med en 3-4-3-formation, klev upp högt i press och fransyskorna fick slå ifrån sig gång på gång. Stina Blackstenius och Sofia Jakobsson stressade hemmaförsvaret – men utan att lyckas få någon utdelning i form av mål.

"Njuter av varenda sekund"

Efter svenskornas fina start åt dock Frankrike sig in i matchen. Och under den andra delen av den första halvleken var det hemmalaget som var bäst. Kadidiatou Diani var närmast att spräcka målnollan när hon testade från distans – men Hedvig Lindahl var med på noterna och styrde avslutet över.

0-0 i paus. – Det är en tuff match vi har ett par riktigt bra lägen. Det är jämnt, var Sofia Jakobssons omdöme av matchens första 45 minuter när hon pratade med TV 12 i paus.

Och det var en märkbart glad Jakobsson som var tillbaka. – Det är jätteskönt. Jag njuter av varenda sekund.

Men spelmässigt fanns det saker att förbättra, tyckte 27-åringen. – Vi har ett par omställningar där vi kommer till inspel, men vi saknar lite längre anfall.

Blågult närmast att spräcka nollan

Precis som i den första halvleken var det Sverige, där GFC:s nyförvärv Julia Roddar ersatte en småskadad Caroline Seger i halvtid, som började bäst efter paus.

Blågult vaskade fram tre raka hörnor och skapade ett par farliga chanser, men skickligheten i avslutningsmomenten saknades fortsatt.

Efter en pigg start på den andra halvleken mattades tempot markant och det dröjde till den 71:a minuten innan det hettade till igen. Sofia Jakobsson sprang sig fri på en djupledsboll från Kosovare Asllani, men avslutet var inte bättre än att den franska målvakten kunde parera.

Fransyskorna hotade det svenska försvaret ett par gånger i slutminuterna men det blev inga mål i Lyon och Peter Gerhardssons lag är fortsatt obesegrat.