Svensson blir odödlig på Borås Arena

Anders Svenssons betydelse för Elfsborg har varit enorm – nu väljer Boråsklubben att hedra sin gamle mittfältsgeneral. "Anders Svensson kommer att förevigas på Borås Arena", skriver klubben i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Anders Svensson är en av allsvenskans största genom tiderna. Med sina 370 matcher, i ett och samma lag, och två SM-guld tillsammans med Elfsborg har "Taco-Anders" kommer han sent glömmas i Borås.

För att säkerställa att så inte blir fallet har även klubben beslutat att hedra sin klubbikon.

"Anders Svensson kommer att förevigas på Borås Arena av den internationellt erkände konstnären Shai Dahan, hjärnan bakom Street Art–festivalen No Limit och bosatt i Borås sedan flera år tillbaka", skriver man i ett pressmeddelande.

Vad man kommer göra är ännu hemligt, men enligt Borås Tidning har klubben sökt bygglov för en fasadmålning på 396 kvadratmeter.Även huvudpersonen är nyfiken på vad Elfsborg kan tänkas göra.

ANNONS

– Jag vet inte riktigt på vilket sätt, så det blir en överraskning för mig också. Jag tänker ju att det kanske blir en målning, men det har varit lite hemligt för mig också. Det känns otroligt roligt och smickrande. Det här är lite nytänkande och det är lite roligt. Det är ju unikt, säger Svensson till Fotbollskanalen.

Just överraskningsmomentet tillför en viss nerv för klubbikonen.

– Det känns hedrande att uppmärksammas på det här sättet. Det känns lite speciellt och det är stort för mig och eftersom jag inte vet allt så är det ju också lite nervöst.

ANNONS