Succén fortsätter för Zlatan – hyllades av fansen

Ifrågasatt inför Premier League-ankomsten. För gammal, passerat bäst-före. Efter matchen mot Southampton är det ingen i England som tvivlar på Zlatan Ibrahimovic.

ANNONS
|

Han har försvarats av Jose Mourinho, hyllats av förre-detta storspelare, av lagkamrater men ifrågasatts av fansen i Manchester. Många tyckte att han var för gammal när han skrev på. Att han kom flera år för sent och att han inte skulle klara av Premier League. Efter två spelade matcher är det slutsnackat i England.

"Det har inte tagit lång tid för Zlatan att anpassa sig till Premier League. Klassprestation", skriver förre storspelaren Gary Lineker på Twitter.

Klassprestationen han pratar om utspelade sig på Old Trafford i den 36:e matchminuten. Wayne Rooney fick motta inlägg alldeles för ostört och Zlatan Ibrahimovic visade prov på sin fysik. Den 34-årige svensken hoppade högre än Jose Fonté och fick perfekt träff med pannan. Fraser Forster kunde bara stå och titta på när bollen smet in intill ena stolpen.

ANNONS

Lite turligt för United för Southampton var inte ofarliga när de stack upp genom Nathan Redmond och Shane Long. Avsluten från Southampton-duon var dock alldeles för tama.

Nickmålet var Zlatans andra i Premier League på lika många matcher efter målet i premiären mot Bournemouth. På svenskens fyra starter i United-tröjan, träningsmatchen mot Galatasaray, Community Shield mot Leicester och de två matcherna i Premier League står Zlatan på fem mål.

För i den andra halvleken gjordes Luke Shaw ner i straffområdet. Domare Antony Taylor tvekade inte utan pekade på straffpunkten. Wayne Rooney var först fram till bollen men det blev tydligt vem som bestämmer i United. Den engelske landslagskaptenen flippade bara upp bollen till Zlatan Ibrahimovic. Supersvensken gjorde inget misstag utan satte bollen i "sitt" hörn. Lågt nere till vänster medan Fraser Forster for åt andra hållet.

– Det är alltid bra att spela med stora spelare. Jag hade tur att spela med stora spelare i "Juve" också. För att lyckas med stora saker måste du ha stora spelare, sa Pogba om Zlatan inför matchen.

Zlatan hade ett jätteläge att bli hattrickhjälte men Antony Martial valde att gå på eget avslut. Något som Zlatan tydligt visade att han inte uppskattade.

ANNONS

Zlatan Ibrahimovic får vänta på sitt fjärde mål i Premier League för några fler mål blev det inte från supersvenskens fötter på Old Trafford. Inte heller från någon av de andra superstjärnorna.

Zlatan hyllades efter matchen av fansen som var väldigt nöjda med vad de fick se.

Jose Mourinho kan vara nöjd för United står på sex poäng efter två matcher – helt enligt plan.

Nästa uppgift för United och Zlatan är Hull på bortaplan i nästa omgång.

Manchester U–Southampton 2–0 (1–0)

1–0 Zlatan Ibrahimovic (36), 2–0 Zlatan Ibrahimovic (52 str).

Publik: 75 326.

Zlatan Ibrahimovic spelade hela matchen för Manchester U.​

ANNONS