Bild: Bildbyrån
Bild: Bildbyrån

"Största hyllningen till Jakob"

Janne Andersson landslag slog ut Italien i playoff till VM. På presskonferensen dagen efter att avancemanget blev klart var det en förbundskapten som hyllade sin skadade hjälte – och som hade svårt att hålla tårarna tillbaka. – Det var häftigt. Jag blir rörd när spelarna blir rörda.

ANNONS
|

Det var inte många som trodde att Janne Anderssons landslag skulle slå ut giganten Italien i ett VM-playoff. Men förbundskaptenen och hanns mannar visade att det var möjligt. Det var en stolt förbundskapten som mötte pressen dagen efter bragden. Men han inledde med tråkiga nyheter.

–Jakob Johansson drog främre korsbandet. Det är givetvis jättetråkigt för Jakob, säger Janne Andersson och berättar sen hur laget hyllade sin skadade hjälte efter matchen:

– Den största hyllningen igår var vid maten när vi tog en gemensam skål för den gode Jakob.

LÄS OCKSÅ:Playoff-hjälten Johansson utburen på bår

Frankrikematcherna nyckel i kvalet

När matchen blåstes av igår var det tårar från många spelare, bland annat lagkapten Anderas Granqvist. På presskonferensen har förbundkaptenen själv svårt att hålla tårarna tillbaka när han beskriver scenerna efter slutsignal.

ANNONS

– Det var häftigt. Det var sista chansen för Granen och Ola och gänget på något sätt. Jag blir rörd när de blir rörda.Alla som hållit på med lagidrott vet känslan stunden när man lyckats med något.

En nyckel i att det gick vägen i kvalet var enligt Janne Andersson matcherna mot Frankrike.

– Det var ju bra att jag sa till Ola att skjuta när han fick chansen mot Frankrike, säger han och skrattar.

Men även förlusten på Stade de France var enligt honom viktig för hur kvalet utvecklade sig.

– Där kände vi, trots att vi förlorade, att vår modell håller. Där tändes hoppet. En extremt viktig match för helheten.

Hotell i Ryssland redan klart

Nu tittar man framåt. Nästa sommar är det VM i Ryssland. Och landslagledningen har redan varit i Ryssland och rekat inför det stundande äventyret. Laget kommer bo i staden Gelendzhik när Sotji. Landslagschef Lar Richt utvecklar:

– Som vi gjort de senaste slutspelen så utgår vi från bra kvalitet på hotellet, nära till flygplats eftersom vi vet att vi kommer att resa mycket och nära till en träningsanläggning. Allt uppfylls här på ett fantastsikt bra sätt.

ANNONS