Största flytten på 20 år när SCA flyttar

ANNONS
|

Det är bråda dagar i SCA-huset i Mölndal. Flyttgeneralen Berith Porsö har ett finger med i varje del av flytten och har också stenkoll på var alla delar i verksamheten är placerad. Just flyttar närmare 1 000 medarbetare från de gamla lokalerna i Eklandaområdet till Mölndalsbro.

– Det har flutit jättebra, säger Berith Porsö, fastighets- och kontorsserviceansvarig, som i måndags välkomnade de första 250 medarbetare till sina nya arbetsplatser.

SCA lämnar större lokaler för att flytta in i nya och mindre men mer effektiva lokaler. Här ska verksamheterna jobba i öppna landskap för att få bättre kontakt mellan medarbetare inom varje enskilt varumärke.

ANNONS

På sjätte våningen håller personalen på utvecklingen av lättinkontinensprodukter precis på att flytta in.

Packlådor töms, personliga saker placeras på skrivbord och flyttsupportpersonal i orange västar hjälper till där det behövs.

Ljuset flödar in från stora fönster utåt E6 och från innergården i det runda huset trots grådisigt väder på utsidan. SCA-huset är ett av de första som står klart i Mölndals centrums stora omvandling. Hösten 2018 ska även gallerian och fler lägenheter vara klara.

Mitt i flytten möter GP Anette Gustafsson, global produktutvecklingschef för lättare inkontinens.

– Det är helt grymt, det här blir ett lyft, säger hon.

Något hon lyfter är hur företagets olika funktioner, och teamen kring dessa, är placerade i och med att man verkligen sitter med dem man jobbar.

– Sen är det lätt att komma hit, och lätt att ta sig Landvetter flygplats, säger hon.

I de nya lokalerna har företaget planerat in flexibla utbildningsrum, något som tidigare saknats.

– Budskapet från ledningen har varit att dra hem utbildningarna. Tidigare har vi hållit till i hotell när vi haft internutbildningar, säger Berith Porsö.

ANNONS

Christina Rydebrink, vd på SCA Hygiene Products Sverige, tycker det är spännande att flytta till ett helt nytt hus.

– Här finns allt som krävs för en kreativ och dynamisk arbetsplats, säger hon.

Flera GP talat med hävdar att det är den största kontorsflytten på 20 år i Göteborgsregionen.

Stämmer det?

– Ja, den största flytten med laboratorium, säger Erik Vilhelmsson på Lindome flyttningsbyrå som för andra gången på 22 år nu flyttar kontor för SCA.

Fakta: SCA-huset i Mölndal

  1. SCA Hygiene Products är ett av världens största hygienbolag. Kontoret i Mölndal är navet i SCA:s hygienverksamhet.
  2. Nybyggda kontoret i Mölndal är cirka 25 000 kvadratmeter stort och består av sju våningar varav fem för kontor och laboratorium och två till parkering.
  3. Huset har plats för 1 000 personer.
  4. Husets omkrets är 280 meter och diametern är 86 meter.
  5. SCA Hygiene Product Sverige har cirka 80 varumärken, bland annat Tena, Libresse, Libero, Tork och Edet och används av cirka 500 miljoner människor i världen varje dag.

Källa: SCA Hygiene Products

ANNONS