"Stenåldersmänniskor som sitter på fel positioner"

Det blir inget spel i VM-kvalet mellan Sverige och Danmark på Gamla Ullevi på fredag. Den danska konflikten om villkor för spelarna är fortsatt olöst och innan parterna kan komma överens kommer inte laget till spel, något som får Kosovare Asllani att ilskna till. – Det är stenåldersmänniskor som sitter på fel positioner där uppe, säger Kosovare Asllani.

ANNONS
|

Det danska fotbollsförbundet (DBU) och det danska damlandslaget ligger i en öppen konflikt om villkoren för spelarna och har så gjort under en längre tid. Tvisten hann inte lösas i tid för att VM-kvalmötet med Sverige på Gamla Ullevi skulle kunna spelas och matchen ställs därmed in.

Danskorna får dock backning av sina svenska kollegor.

– Det är en diskussion som måste tas och alla som tar den gör helt rätt. Vi står hundra procent bakom de danska spelarna. Vi vill att det ska lösa sig för dem, säger Kosovare Assllani till Expressen.

"Spelar nästan gratis"

Den svenska stjärnan är mycket kritisk till hur det hela har hanterats och menar att det är de styrande organen inom fotbollen som måste förändras.

ANNONS

– Problemet ligger djupt hos Fifa och Uefa. Det är stenåldersmänniskor som sitter på fel positioner där uppe, säger Asllani och fortsätter:

– Jag hoppas att Danmarks fotbollsförbund vaknar och gör det som är rätt. Vi damer spelar nästan gratis i dag och det är inte okej med tanke på hur mycket tid vi lägger ner på det här. Man måste visa att man är beredd att ge en bit av kakan.

ANNONS