Zlatan Ibrahimovic gjorde 1–0 för Milan.
Zlatan Ibrahimovic gjorde 1–0 för Milan. Bild: Tano Pecoraro/AP/TT

Zlatan målskytt i Milans seger

Det blev två svenska målskyttar i onsdagens Serie A. Både Zlatan Ibrahimovic och Mattias Svanberg hittade nät i kvällens matcher.

ANNONS

Zlatan Ibrahimovic var med från start när hans Milan jagade poäng i toppstriden. För motståndet stod Genoa, som dock inte hade mycket att säga till om.

Redan efter tio minuter hade den svenske 40-åringen hittat nätet. En snyggt slagen frispark fick precis perfekt med skruv för att ställa Salvatore Sirigu i Genoakassen.

Målen fortsatte att trilla in för Milan, som frälstes av Junior Messias. Den 30-årige brassen satte 2–0 precis innan halvtid och fastställde sedan slutresultatet 3–0 efter en timmes spel.

Milan ligger kvar på andraplatsen i tabellen, eftersom även Napoli vann sin match.

Ibrahimovic var inte kvällens ende svenska målskytt i Italien.

ANNONS

Mattias Svanberg blev matchhjälte när hans Bologna hemmaslog Roma med 1–0. Svanberg stod för matchens enda mål.

Det var i den 34:e matchminuten som Svanberg slog till med en soloräd och skickade in bollen bakom Rui Patricio i Roma-målet. Svanberg har nu noterats för tre mål på 15 matcher i säsongens Serie A.

Segern innebär för Bolognas del att man kliver upp på åttondeplatsen i tabellen, på samma poäng som Juventus och Fiorentina på platserna ovanför. Sjätte plats i ligan innebär spel i Europa Conference League.

Roma är bara en poäng före, på femte plats.

ANNONS