Malmö FF:s Yoshimar Yotún avgjorde med sitt 3–2-mål hemma mot Djurgården.
Malmö FF:s Yoshimar Yotún avgjorde med sitt 3–2-mål hemma mot Djurgården.

Yotúns kanon sänkte Djurgården i slutminuterna

ANNONS
|

Vid ställningen 2–2 och fyra minuter före ordinarie tid lade Malmö FF:s Yoshimar Yotún bollen till rätta och klippte till. Peruanen fick en drömträff och bollen seglade in i mål via Djurgårdsmålvakten Andreas Isakssons vänstra stolpe.

- Ett av de snyggaste målen jag har gjort. Ett vackert mål, sade Yotún.

"Inte vacker"

Några minuter innan dess hade Yotún armbågat Magnus Eriksson i ansiktet. Rutinerade domaren Jonas Eriksson från Sigtuna ansåg att det räckte med ett gult kort för matchvinnaren. Tränarduon fick se repriser på incidenten efteråt.

ANNONS

- Den ser inte vacker ut. Det är väldigt tydligt att han (Yotún) vill ha den i ansiktet på honom, sade Djurgårdstränaren Ozkan Melkemichel.

Solklart rött, tyckte Melkemichel.

- Det tycker jag när jag ser repriserna, men jag tror inte att domaren ser den. För annars hade han säkert gett ett rött kort.

Magnus Pehrsson:

- Han får ju gult kort så onekligen ser de (domarna) någonting. De kanske upplever att Magnus Eriksson förstärker. Jag vet inte, sade MFF-tränaren.

Magnus Eriksson själv:

- Det känns lite halvlöjligt att stå och kommentera den. Ni som såg den, såg den, sade Eriksson.

ANNONS

- Jag tror att den var med meningen. Vi var på varandra ett tag.

Matchvinnaren Yotún såg på tv-bilderna själv snarast chockad ut över att han ens blev varnad.

- Det var inte min intention att träffa med armbågen, sade Yotún.

Eriksson nätade på straff

Magnus Eriksson fick uppleva två SM-guld (2013, 2014) och spel i Champions League under sin tid i Malmö FF. I sin återkomst till Malmö som motståndare svarade 27-åringen för Djurgårdens 1–1-kvittering på straff på tilläggstid av den första halvleken efter att Anton Tinnerholm hade givit MFF ledningen. Stockholmslaget satte även 2–1 i den 65:e minuten (Gustav Engvall), men inhopparen Jo Inge Berget kvitterade tio minuter senare och sedan avgjorde Yotún.

- Hade vi åkt härifrån med tre poäng hade det kanske varit ett lite "mini-rån". En poäng tycker jag att vi hade varit värda, men sådan är fotbollen, sade Eriksson.

ANNONS
TT

ANNONS