Mikael Ymer i Kungliga Tennishallen i Stockholm förra året.
Mikael Ymer i Kungliga Tennishallen i Stockholm förra året.

Ymer redo för Davis cup-utmaning på hög höjd

Mikael Ymer tog sin första seniortitel för bara några veckor sedan. Nu ska talangen hjälpa Sverige till Davis cup när landet ställs mot Colombia i helgens kvalspel. Och Ymer ser fram emot utmaningen.

ANNONS
|

Colombias huvudstad Bogotá ligger 2600 meter över havet. I en vecka har det svenska Davis cup-laget laddat upp i staden inför helgens landskamp mot Colombia. För att Sverige ska bli klara för finalspelet, som spelas i Madrid senare i år, krävs seger.

Den höga höjden innebär tuffare förutsättningar. Men Mikael Ymer menar att det svenska laget har haft en bra vecka full av förberedelser och anpassning till klimatet.

- Det är lite svårt att spela och man kan kanske inte förvänta sig felfri tennis. Men vi kom hit i tid och har förberett oss bra, säger han.

ANNONS

4300 åskådare i Bogotá

Men det är inte bara altituden som kan innebära prövningar för det svenska laget. Tennisarenan i Bogotá tar in drygt 4300 åskådare och lär vara fylld till brädden med fanatiska hemmafans. Ett potentiellt problem Mikael Ymer löser med en hemsnickrad taktik.

- Om jag har förstått det rätt är deras publik ganska vild. Men jag brukar tänka att de hejar på mig i stället. Det funkar faktiskt, säger han och skrattar.

Utöver Mikael Ymers, och brodern Elias, singelmatcher på fredagskvällen ställs Robert Lindstedt och Markus Eriksson mot Juan Sebastián Cabal och Robert Farah – ett av världens skickligaste dubbelpar – på lördagen. Därefter avrundas kvalet med ytterligare två singelmatcher för bröderna Ymer.

Sex raka segrar

Sverige kommer från sex raka segrar under kaptenen Johan Hedsberg. Vinner man även i Bogotá är det dessutom lagets femte raka bortaseger. Ett starkt facit för ett land som på senare år knappast varit bortskämt med tennisframgångar i en av sportens mest anrika turneringar. Och för Mikael Ymer är det ingen tvekan om att helgens matcher smäller högt.

ANNONS

- Det är alltid speciellt att spela för Sverige. Och kan jag hjälpa Sverige att ta sig till Davis cup vore det definitivt något av det största jag har gjort i min karriär. Jag har lagt mycket tid att tänka på den här helgen, säger han.

TT

Så spelas Sveriges matcher

Fredag klockan 22: Santiago Giraldo–Elias Ymer, Daniel Galán–Mikael Ymer

Lördag klockan 18: Juan Sebastián Cabal/Robert Farah–Robert Lindstedt/Markus Eriksson, Daniel Galán–Elias Ymer, Santiago Giraldo–Mikael Ymer.

ANNONS