Mikael Ymer tog sig till andra rundan i Franska mästerskapen. Nu är han en match från att kvala in även till Wimbledon. Arkivbild.
Mikael Ymer tog sig till andra rundan i Franska mästerskapen. Nu är han en match från att kvala in även till Wimbledon. Arkivbild.

Ymer klar för kvalfinal till Wimbledon

Mikael Ymer är en match från att nå en ny grand slam-turnering. Svensken är klar för kvalfinal till Wimbledon efter seger mot tyske Dustin Brown.

ANNONS
|

För en månad sedan lyckades han för första gången kvala in till Franska mästerskapen. Nu kan det snart vara dags för en ny grand slam-turnering för Mikael Ymer.

På onsdagen blev det seger i två raka set när 150-rankade tysken Dustin Brown stod för motståndet i den andra kvalrundan till Wimbledon. Den svenske 20-åringen, som är rankad 124:a i världen, vann ett extremt jämnt förstaset med 7–6 efter tiebreak (7–5) innan han defilerade i det andra som han tog hem med 6–2.

Efter matchen var det en mycket nöjd Ymer som kommenterade sin insats i Eurosports sändning.

ANNONS

- Passeringarna fungerade väldigt bra, vilket gjorde att jag kunde bryta hans serve två gånger i det andra setet. Jag är väldigt nöjd med allt i dag, säger han.

Endast en match, mot 104-rankade österrikaren Dennis Novak, står nu i vägen för att Ymer ska nå sin andra raka grand slam-turnering.

- Det blir en tuff uppgift men jag känner mig stark och självsäker så jag hoppas på det bästa, säger Ymer.

Kvalfinalen spelas på torsdagen klockan 12.00.

För svensk del i övrigt är Mikaels storebror, Elias Ymer, sedan tidigare utslagen i kvalet. Det är även Johanna Larsson på damsidan. Rebecca Peterson är däremot direktkvalificerad för Wimbledons damsingel.

TT

ANNONS