Yannick Tregaro om relationen till Patrik Sjöberg: ”Som en storebror”

När friidrottstränaren och göteborgaren Yannick Tregaro kom fram som ung höjdhoppstalang i Örgryte var hans förebild klubbkamraten Patrik Sjöberg.
Sedan dess har deras liv tagit olika vägar.
– Han har varit typ som en storebror för mig, säger han till Expressen.

ANNONS

Yannick Tregaro, är mest känd som tränare för bland annat friidrottsstjärnorna Emma Green, Thobias Montler och Christian Olsson. Men innan han blev tränare var 45-åringen, som är uppvuxen i Angered, själv en stor höjdhoppstalang.

Han slutade tia i junior-VM och tävlade för Örgryte IS, samma klubb som Patrik Sjöberg.

– Jag växte ju upp tillsammans med honom. Fick följa med honom på träningsläger runtom i världen. Jag var med i Barcelona när han tog OS-silver. Att få ha möjligheten att träna tillsammans med Patrik och se hur han tränade varje dag gav mig stor erfarenhet som jag haft nytta av i dag. Sen har han massa grymma sidor att dela med sig som jag har lånat, säger Yannick Tregaro till Expressen.

ANNONS

Vill inte kommentera Dumpen

2011 gick Patrik Sjöberg ut och berättade hur hans tränare Viljo Nousiainen, som dog drygt tio år tidigare, utnyttjat honom sexuellt som barn. Yannick Tregaro valde då också att berätta att även han varit utsatt.

Sjöberg har sedan dess engagerat sig i olika projekt mot sexuella övergrepp mot barn. Mest känd är han kanske numera för den omdebatterade sajten Dumpen.

Det är inte något som Tregaro vill kommentera.

– Jag har inga tankar kring det. Jag känner att Patrik får liksom leva den delen som han jobbar med själv, säger han till tidningen.

Han berättar att det var ett tag sedan de sedan hördes sist.

– Men jag känner liksom att Patrik alltid kommer ha en väldigt varm plats i mitt hjärta. Han har varit typ som en storebror för mig. Jag vill honom bara väl. Om vi träffas så är det bara kärlek.

– Men vi umgås inte i samma kretsar. Vi jobbar inte med samma saker. Vi har bara helt olika liv nu. Jag känner inte för att vara involverad i hans business.

LÄS MER:Sara Nilsson från Dumpen påkörd av man på Södra vägen

LÄS MER:Daniel Ståhl tilldelas Bragdguldet 2023

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS