Wright om de rasistiska påhoppen

Den engelske fotbollslegendaren, Ian Wright, 56, har blivit utsatt för rasistiska kommentarer. Något han nu berättar om på Twitter. "Jag vet att jag inte ska titta på de här meddelandena men det träffar mig fortfarande så hårt", skriver han.

ANNONS
|

Under sin karriär representerade han klubbar som Crystal Palace, West Ham och Celtic. Men Ian Wright är mest förknippad med Arsenal efter sina år i klubben. När han gick vidare från klubben 1998 var han klubbens bäste målskytt någonsin med sina 185 fullträffar.

En merit som han dock inte fick behålla allt för länge.

LÄS MER: "Henke" tränar med Frölunda – så ser Frölunda på en återkomst

För Thierry Henry skulle peta ner honom från den tronen.

På senare år har han varit tränare för MK Dons under åren 2012-13 men därefter har det mest varit i TV-rutan som Ian Wright har synts till. Då som expert i flera olika sändningar i England från Premier League och internationella mästerskap.

ANNONS

LÄS MER: Grunden Bois ordförande Joakim Andersson tatuerade klubbens emblem på armen

Nu slår han tillbaka mot de rasistiska meddelanden som han får utstå på sina sociala medier. I ett inlägg på Twitter har han skärmdumpat flera inlägg som han har fått på senare tid där han blir påhoppad rasistiskt.

"Jag vet att jag inte ska titta på de här meddelandena men det träffar mig fortfarande så hårt", skriver han och fortsätter:

"Det här är ett barn som har ett direkt sätt att nå mig och kan skicka det här utan att behöva tänka på det".

LÄS MER: Förre Blåvitt-talangen Kamal Mustafa hemma igen – överlevde covid-19

Ledaren för organisationen "Show Racism the Red Card", Ged Grebby fördömde snabbt påhoppen på Ian Wright.

– Det här visar att rasismen är ett samhällsproblem och tyvärr är det ett växande problem. Människor har fått stanna hemma i dessa tider men det stoppar inte folk från att använda sociala medier och det här är ett chockerande exempel på detta, säger han enligt Sky Sports.

ANNONS