Wilma Olausson fick på onsdagen debutera i World Tour. Arkivbild.
Wilma Olausson fick på onsdagen debutera i World Tour. Arkivbild. Bild: vargardacycling.se

World Tour-debut för Wilma Olausson

Wilma Olausson från Billdal har äntligen fått göra sin World Tour-debut.
– Tungt, kul och lärorikt, säger 19-åringen till vargardacycling.se efter 91:a platsen i La Fléche Wallone.

ANNONS
|

Wilma Olausson från Billdal skrev proffskontrakt med Team Sunweb inför säsongen. Men cykeltalangen har fått vänta på sin World Tour-debut.

Coronapandemin sköt upp säsongen och först nu under hösten körs vårens klassiker. När det på onsdagen var dags för klassiska La Fléche Wallone, som vanligtvis avgörs i april, kom så äntligen Olaussons debut.

– Nu dröjde premiären ett halvår till. Jag har verkligen sett fram emot att få köra med de allra bästa. Det är klart att det var skillnad mot andra tävlingar men jag är nöjd med min insats. Jag gjorde mitt jobb så länge jag orkade, säger hon till vargardacycling.se

ANNONS

LÄS MER:Wilma Olaussons proffsdröm sattes på paus när coronakrisen kom: "Något jag laddat till tusen för"

Missade VM

Det blev dock en tung dag för 19-åringen. Hon åkte in på en 91:a plats, drygt elva minuter efter vinnaren Anna van der Breggen.

– Tungt, kul och lärorikt. Så kan man sammanfatta mitt första World Tour-lopp, säger Wilma Olausson.

Ytterligare en svenska fanns med i onsdagens lopp – Hanna Nilsson, som kör för Parkhotel Valkenburg, som slutade på 36:e plats.

Olausson var uttagen i den svenska VM-truppen till linjeloppet under mästerskapet som avgjordes i italienska Imola i helgen men en förkylning satte stopp för Olausson som tvingades avstå loppet – som även det vanns av Anna van der Breggen.

ANNONS