Wolfgang Pichler i tårar efter svenska VM-succén

Hann Öberg vann VM-guld och Linn Persson tog silvret.
När detta var ett faktum brast det för Wolfgang Pichler.
– Vad ska jag säga?, säger han i SVT:s sändning med tårar rinnandes.

ANNONS
|

Tysken har under flera vändor varit förbundskapten för det svenska skidskyttelandslaget, senast gången i samband med succén på OS 2018, där både Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg brakade ut på den internationella scenen.

Till detta VM har han värvats av SVT som expert. Trots att han inte längre jobbar med landslaget fick han kämpa med känslorna efter att det blev klart att Öberg och Persson vunnit guldet respektive silvret i onsdagens VM-distans.

När han ombads sammanfatta prestationerna tappade han det fullständigt – och började gråta i SVT:s sändning.

”Det är svårt för mig”

– Jag är... vad ska jag säga... det är känslosamt, säger han och samlar sig.

ANNONS

– Nu ser vi, om du jobbar hårt och gör ditt jobb... som Linn Persson som har haft sina problem med sin rygg, och så tar hon två medaljer.

Hulkandes fortsatte han sin utläggning.

– Jag trodde verkligen på Hanna i dag, men så fick vi två (medaljer)... Om du vet historien... det är svårt, det är svårt för mig.

– Nu har hon tagit medaljer på ett VM (Linn Persson). Och Hanna är så bra... Jag gråter, säger en berörd Wolfgang Pischler och lägger handen för ansiktet.

Enligt SVT har det endast hänt en gång tidigare i historien att Sverige tar guld och silver i samma VM-lopp, och det var det första VM:et som kördes 1958 i Saalfelden. Då var det Adolf Wiklund och Olle Gunneriusson som gjorde det för Sverige.

LÄS MER:Hanna Öberg tar VM-guld – silver till Linn Persson

ANNONS