Wislanders enorma hyllning efter svenska bragden

Magnus Wislander, 56, var med 1990 när Sverige senast tog VM-guld i handboll. Efter bragden mot Frankrike har de svenska herrarna återigen chansen.
– Det här är nog den största överraskningen som hänt i svensk handboll sedan Jesus gick i kortbyxor, säger Magnus Wislander om finalplatsen.

ANNONS
|

Det har gått några år sedan som Sverige senast vann VM-guld i handboll. Det är till och med hela 31 år sedan det slutade med ett guldfirande för de svenska herrarna. Den gången spelades finalen i Kairo.

Årets VM-turneringen?

LÄS MER:"Blir inte vackrare – en idrottshistoria som kommer leva för alltid”

Jo, den spelas också i Kairo.

En VM-final som Sverige tog sig till under fredagskvällen efter en jätteinsats mot stora favoriten Frankrike. För efter segern med 32-26 stod det klart att det blir en ny VM-final som väntar.

LÄS MER:Andreas Pallicka hyllas av Johanna Ahlm efter superräddningen

En final där Danmark står på andra sidan och som avgörs under söndagen.

Senast Sverige vann VM-guld var Magnus Wislander en del av laget. Nu är han istället expertkommentator för Radiosporten och handbollslegendaren håller inte igen när han hyllar de svenska spelarna.

ANNONS

– Det här orutinerade laget, vilka prestationer de gjort och med vilken glädje de spelar och vilken moral de har. De är så skarpa i sina avslut. Det är helt enastående, vilken bragd de gör som vinner den här matchen, säger han i Radiosporten och fortsätter.

– De verkar trivas så jäkla gött tillsammans. Det här är nog den största överraskningen som hänt i svensk handboll sedan Jesus gick i kortbyxor.

LÄS MER:Gottfridsson nära drömmen: "Så jävla coolt"

Att jämföra årets insats med det där VM-guldet från 1990 är inget som går att göras enligt Magnus Wislander själv.

– Nej det tycker jag inte. Vi hade ett lag som varit med ett tag då. Det var inte så många toppnationer då.

ANNONS