Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Wislanders enorma hyllning efter svenska bragden

Magnus Wislander, 56, var med 1990 när Sverige senast tog VM-guld i handboll. Efter bragden mot Frankrike har de svenska herrarna återigen chansen.
– Det här är nog den största överraskningen som hänt i svensk handboll sedan Jesus gick i kortbyxor, säger Magnus Wislander om finalplatsen.

Det har gått några år sedan som Sverige senast vann VM-guld i handboll. Det är till och med hela 31 år sedan det slutade med ett guldfirande för de svenska herrarna. Den gången spelades finalen i Kairo.

Årets VM-turneringen?

LÄS MER: "Blir inte vackrare – en idrottshistoria som kommer leva för alltid”

Jo, den spelas också i Kairo.

En VM-final som Sverige tog sig till under fredagskvällen efter en jätteinsats mot stora favoriten Frankrike. För efter segern med 32-26 stod det klart att det blir en ny VM-final som väntar.

LÄS MER: Andreas Pallicka hyllas av Johanna Ahlm efter superräddningen

En final där Danmark står på andra sidan och som avgörs under söndagen.

Senast Sverige vann VM-guld var Magnus Wislander en del av laget. Nu är han istället expertkommentator för Radiosporten och handbollslegendaren håller inte igen när han hyllar de svenska spelarna.

– Det här orutinerade laget, vilka prestationer de gjort och med vilken glädje de spelar och vilken moral de har. De är så skarpa i sina avslut. Det är helt enastående, vilken bragd de gör som vinner den här matchen, säger han i Radiosporten och fortsätter.

– De verkar trivas så jäkla gött tillsammans. Det här är nog den största överraskningen som hänt i svensk handboll sedan Jesus gick i kortbyxor.

LÄS MER: Gottfridsson nära drömmen: "Så jävla coolt"

Att jämföra årets insats med det där VM-guldet från 1990 är inget som går att göras enligt Magnus Wislander själv.

– Nej det tycker jag inte. Vi hade ett lag som varit med ett tag då. Det var inte så många toppnationer då.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.