Wilma Olausson tvingas till operation – missar VM

Sveriges två mest meriterade cyklister just nu har redan lämnat återbud. Nu står det klart att inte heller det göteborgska cykelhoppet Wilma Olausson kommer till start på VM.
– Hon måste opereras, men om allt går bra så kan hon säkert börja träna igen om någon vecka, säger förbundskapten Lucas Persson till SVT.

ANNONS
|

Det svenska laget till cykel-VM i som inleds i Belgien på söndagen har redan drabbats av tunga avbräck. Nyligen stod det klart att Emilia Fahlin, som slutade på en imponerande fjärdeplats på VM 2019, lämnar återbud och inte heller Sveriges ende herråkare i World Tour Tobias Ludvigsson kommer till start, på grund av coronasmitta.

Nu står det klart att det göteborgska hoppet i mästerskapet Wilma Olausson också missar tävlingarna.

LÄS MER:Wilma Olaussons proffsdröm sattes på paus när coronakrisen kom: "Något jag laddat till tusen för"

Tvingas till operation

Olausson, som slutade femma i på U23-EM nyligen, bröt nyckelbenet i ett lopp inför VM.

– Jättetråkigt att Wilma inte kan köra. Efter hennes fina femteplats på EM hade vi såklart sett fram emot VM, säger den svenske förbundskaptenen Lucas Persson till SVT och fortsätter:

ANNONS

– Hon måste opereras, men om allt går bra så kan hon säkert börja träna igen om någon vecka. Säsongen är säkert tyvärr över.

LÄS MER:Inga brottsmisstankar efter cykelstjärnas död

20-åringen från Billdal gjorde debut i World Tour i september förra året och skrev nyligen på för norska Uno-X och lämnar därmed det tyska Team DSM efter säsongen.

Olausson skulle under VM kört damernas tempolopp på måndag och nästa helgs linjelopp.

ANNONS