Wilma Ekwalls bonusmamma Hannah dog i cancer – har samlat in en miljon

Wilma Ekwall, 21, startade en insamling till minne av sin bonusmamma Hannah Ekwall som nyligen dog i cancer.
Målet var att samla in 5 000 kronor – nyligen passerade man en miljon.
– Jag tror Hannah skulle vara väldigt glad och väldigt stolt, säger Wilma.

ANNONS
|

Förra veckan kom det tragiska beskedet att Hannah Ekwall dött 39 år gammal. Detta efter att hon drabbats av en obotlig bröstcancer.

”Vi är bottenlöst förtvivlade, vi har fö̈rlorat en oerhört älskad mamma, en underbar kärlek och levnadsglad människa som bara ville hjälpa andra och sprida glädje.

Det är så ofattbart orättvist och just nu vet jag inte hur vi ska ta oss vidare – även om jag vet att Hannah hade tyckt att vi måste göra det.”, skrev maken Patrick Ekwall på Instagram.

LÄS MER:Hannah Ekwall död i cancer – blev 39 år

Hannah Ekwall tillsammans med sportjournalisten Patrick under Idrottsgalan 2017.
Hannah Ekwall, här tillsammans med sportjournalisten Patrick under Idrottsgalan 2017. Bild: ANDREAS L ERIKSSON

Efter Hannahs död valde Patricks dotter Wilma att starta en insamling till cancerfonden i måndags, detta för att hedra sin bonusmamma.

ANNONS

Målet var att samla in 5 000 kronor.

– Vi har kommit en bit över det nu, säger Wilma Ekwall.

Wilma Ekwall har samlat in över en miljon

I skrivande stund, fyra dagar senare, har över en miljon samlats in. Var och varannan minut kommer det in ytterligare bidrag.

– Vad säger man? Jag vet inte. Man är chockad och så otroligt glad över vad fina människor är som tar sig tiden, går in på min insamling och skänker. Varenda krona är helt fantastiskt att få in, så jag är superglad.

Wilma berättar att pengarna började ticka in tämligen omgående. Det började med att hon delade insamlingen i sina olika kanaler, pappa Patrick, liksom Hannahs släkt och vänner – därefter spreds den bland folk Wilma inte kände över huvud taget.

– Det känns helt fantastiskt. Jag tror Hannah skulle vara väldigt glad och väldigt stolt över mig, och över alla som har bidragit med det här. Jag tror hon skulle vara otroligt tacksam.

LÄS MER:Frölunda skänker 400 000 till barnsjukhus

Wilma Ekwall om stödet: ”Verkligen jättefint”

Det var i lördags som Hannah Ekwall dog, tre månader efter att hon fått veta att hon drabbats av en obotlig cancer. Något som inte bara uppmärksammades av familjen, utan även medier runtom i landet.

Detta ledde till att främlingar hörde av sig till Wilma för ge sina kondoleanser och visa sitt stöd.

ANNONS

– Jag är förvånad över hur många som hör av sig och det är verkligen jättefint att folk tar sig tiden.

Hon fortsätter:

– Jag kände mig väldigt ensam när Hannah gick bort, även om jag hade folk omkring mig kändes det tomt och ensamt för en så stor av mitt liv bara försvann. Så det är ganska skönt att höra att folk ser, hör mig och bryr sig. Men det har varit tufft. Det har det. Man kan inte säga annat.

LÄS MER:Hannes dröm gick i uppfyllelse – tjänade ihop till ett SJ årskort

Berättar om sista tiden

Wilma var nio år när Hannah och Patrick blev ihop och även om det inte är hennes biologiska mamma så hade de två en fin relation.

– Hannah älskade mig från första början, det var många som ifrågasatte det. Många i hennes omgivning frågade hur hon kunde älska någon annans barn som hon inte känt sedan liten. Men hon avvisade dem och sa att ”Det kan man visst göra”.

Wilma fortsätter:

– Hon var väldigt mycket för mig, inte bara en mamma. Utan en storasysterroll och en kvinnlig förebild. Tidigare hade jag varit ensam med pappa och då betyder det mycket när man får en kvinnlig förebild i livet.

Hur var sista tiden med Hannah?

ANNONS

– Det är en fruktansvärd ovisshet när man går och väntar och vet inte ”Har jag tio år kvar med Hannah eller har jag två veckor?”. Vi fick tre månader, från att vi fick beskedet att cancern var obotlig, som jag är väldigt tacksam för. Hannah levde och vi levde med henne. Vi skrattade och levde så vanligt som möjligt.

ANNONS