Williams svar efter rasistiska attacken: ”Jag är ingen fegis”

ANNONS
|

Det var under Fed Cup-mötet mellan Ilie Nastases Rumänien och Storbritannien som den rumänske tennislegendaren pratade om Serena Williams och hennes ofödda barn på ett rasistisk sätt. Enligt bland annat BBC sa rumänen: ""Låt oss se vilken färg det har. Choklad med mjölk?".

ITF, det internationella tennisförbundet utreder nu Nastase, som också anklagas för ytterligare incidenter.

Serena Williams själv har fram tills nu inte kommenterat Nastases beteende. Men nu har hon, på sin instagramprofil, skrivit en text till svar.

”Det gör mig besviken att veta att vi lever i ett samhälle där personer som Illie Nastase kan fälla så rasistiska kommentarer till mig själv och mitt ofödda barn, och sexistiska kommenterar till mina kamrater.”, skriver amerikanskan.

ANNONS

"Fortfarande så långt kvar att gå"

Nyligen offentliggjorde Williams att hon var gravid och väntar barn i höst. I sitt uttalande berättar hon att Nastases kommentarer inte komma förändra hennes sätt att vara.

”Jag har jag sagt det innan och kommer säga det igen, den här världen har kommit så långt men vi har fortfarande så långt kvar att gå…. Varken det här eller någonting annat kommer stoppa mig från att ge ifrån mig kärlek, ljus och positivitet i allt jag gör. Jag kommer fortsätta stå upp för det som är rätt. ”, skriver hon och fortsätter genom att citera medborgarrättskämpen och författaren Maya Angelous dikt Still I Rise.

”Jag är inte rädd som dig. Du förstår, jag är ingen fegis. Gör min oförskämdhet dig arg? Varför är du omgiven av mörker? Du kan skjuta mig med dina ord… du kan försöka döda mig med din hatiskhet, men jag kommer fortsätta stiga, som luft.”

ANNONS