Serena Williams har vunnit sina två första matcher i Australian Open enkelt.
Serena Williams har vunnit sina två första matcher i Australian Open enkelt.

Williams lätt vidare – Halep fick kämpa

Världsettan Simona Halep fick kämpa sig igenom tre set för att ta sig vidare till den tredje omgången av Australian Open-tennisen. För Serena Williams gick det lätt som en plätt.

ANNONS
|

Williams jagar sin 24:e grand slam-seger i Melbourne, i så fall en tangering av Margaret Courts rekord, och hon har inlett Australian Open starkt. Hon viftade bort tyskan Tatjana Maria på 49 minuter i första omgången och följde upp det genom att även slå kanadensiskan Eugenie Bouchard i två raka set, 6–2, 6–2, och matchen var över på lite över en timme.

- Det var ingen enkel match, säger Serena Williams om segern i den andra omgången.

ANNONS

- Jag tänkte "Serena, du måste vara taggad från start, du måste gå ut och ösa på". Hon är en riktigt bra spelare och jag har inte spelat så många matcher sedan förra året.

Världsettan Simona Halep hade det betydligt kämpigare mot 20-åriga amerikanskan Sofia Kenin, rankad 37:a. Men den förstaseedade rumänskan tog sig ändå vidare till nästa omgång efter att ha pressats till en tresetare, till slut 6–3, 6-7, 6–4.

- Jag har ingen aning om hur jag vann det här i kväll, det är så svårt att förklara vad som hände på banan, säger Halep.

I den tredje omgången väntar Venus Williams, som såg till att Alizé Cornet har spelat färdigt i turneringen.

US Open-vinnaren Naomi Osaka är också vidare. Japanskan vann i två raka set, 6–2, 6–4, mot oseedade slovenskan Tamara Zidansek.

TT-AFP

ANNONS
ANNONS