Serena Williams. Arkivbild.
Serena Williams. Arkivbild.

Williams klar för grand slam efter utbrottet

Tennisstjärnan Serena Williams nästa tävling, den första efter den uppmärksammade finalen i US Open, blir Australian Open i januari, meddelar arrangören.

ANNONS
|

37-åriga Williams skapade stora rubriker i finalförlusten mot Naomi Osaka i US Open i september, då hon blev rasade på domaren, som gav amerikanskan en varning efter att tränaren coachat henne från läktaren. Till slut straffades Williams med poängavdrag efter att ha slagit sönder sin racket.

Till följd av Williams utbrott håller Australian Open-arrangören på att utreda om det ska vara tillåtet att coacha sin spelare under grand slam-matcher.

- Vi samlar ATP, WTA och ITF och alla grand slams för att prata om hur vi ställer oss i frågan. Jag tror att det är viktigt att vi är konsekventa så att fans och spelare inte blir förvirrade. Förhoppningsvis kan vi komma med ett besked någon gång de kommande veckorna, säger Australian Opens turneringschef Craig Tiley.

ANNONS

Williams missade Australian Open förra året efter att ha fött barn och har nu chansen att vinna sin 24:e grand slam-titel – lika många som rekordinnehavaren Margaret Court.

TT

ANNONS