Wernbloom fick nöja sig med kryss i comebacken

Han gav Emil Holm en liten hårtork direkt, han fortsatte med att munhuggas med motståndarna och att Pontus Wernbloom var tillbaka i svensk fotboll var svårt att missa.
– Jag är inte här för att vara schysst mot motståndarna, säger han.

ANNONS
|

I torsdags bröts kontraktet nere i Grekland.

Under fredagen skrev Pontus Wernbloom på för IFK Göteborg igen.

Ett dygn senare hoppade in borta mot Djurgården när IFK Göteborg på nytt misslyckades med att vinna och åkte på sitt tionde kryss för säsongen efter att Alexander Farnerud kvitterat sent i matchen.

– Det var kul att vara tillbaka. Jobbigt men kul, säger han efter matchen.

Inhoppet mot Djurgården var Pontus Wernblooms första tävlingsminuter på över ett och ett halvt år.

– Det var längesen det var riktig match för mig. Det var gött att vara tillbaka. Jag känner mig ändå i bra form. Sen får vi se hur man tar den här matchen nu är jag uppe i varv. Men det kommer väl imorgon bitti när jag vaknar, säger han.

ANNONS

Var det viktigt för dig att vara med direkt?

– Nej, inte viktigt för mig så men jag har ju varit iväg på försäsong så jag kunde ju spela direkt. Det var kul att få vara med direkt i truppen.

Du pratade om att ni behövde bli mer cyniska, utveckla det?

– Det behövs väl inte? I andra halvlek släpper vi två direkt och faller tillbaka för mycket. Vi spelade bra i första och hade 1-0 och då måste man kunna spela på det. I andra halvlek på bortaplan så är de första 15-20 så viktiga. Det får inte komma någon skit då. De får tänderna i oss direkt. Sen vänder det visserligen och de ger oss chansen och vi får dit den. Det blev lite samma för båda lagen och inget lag är nog nöjt nu.

Ni behöver inte alltid spela fin fotboll?

– Alltså, Djurgården är rätt bra på det tycker jag. Även om det inte funkar så hittar de sätt att trycka på. De gör några byten och får tryck på oss och det måste vi också göra.

Under de dryga 35 minuterna som Pontus Wernbloom spenderade på planen var det hans röst som hördes mest. Det började med en liten hårtork till Emil Holm efter ett missat inlägg.

ANNONS

– Så kommer det att vara. Sådan har jag alltid varit. Nu är jag 34 och ännu lite surare. Emil är en bra spelare och ska inte behöva slå bort en enkel passning. De kraven har jag på mig själv med och det måste man ha i ett lag, säger han.

Dina motståndare fick höra en hel del också?

– Va fan ... jag är ju inte här för att vara schysst mot motståndarna. Den enda skillnaden är ju att ni hör för att det inte är någon publik. Men jag håller på annars också. Det är roligt. Jag behöver ha det tugget efter att ha varit utomlands. Det är skönt att få prata svenska med gubbarna igen.

Detta var tolfte raka matchen utan seger, vad säger du om det?

– Så ska det inte behöva vara. Vi har jättemycket kvalité i laget och vi måste bara få ut det.

ANNONS