Oscar Bergendahl efter att hans kvitteringsmål dömts bort.
Oscar Bergendahl efter att hans kvitteringsmål dömts bort. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Wanne efter domslutet: "Rätt så förvirrad"

Domarna dömde bort Sveriges kvitteringsmål eftersom Hampus Wanne var över linjen.
Själv förstod huvudpersonen ingenting.

ANNONS
|

Fredagskvällens EM-möte mellan Sverige och Danmark blev en riktig handbollsrysare, men ett smått osannolikt slut.

Först fick Danmark ett mål som hade betytt 29–27 bortdömt, efter videogranskning då Sverige påtalat att för många passningar föregått målet.

Oscar Bergendahl såg senare ut att ha kvitterat till 28–28 i slutsekunderna, men målet dömdes bort eftersom Wanne samtidigt var över linjen.

– Domaren säger att jag var innanför och vid det tillfället är jag rätt så förvirrad. För det känns bara som att jag blir ihoptryckt där, sådana situationer är det ju i en match hela tiden, säger Barcelonaproffset efter dramat i Hamburg.

ANNONS

"Väger väl nära 120"

Att Wanne var över linjen råder det ingen tvekan om när man ser situationen i efterhand. Men svenskarnas känsla var att han blev ditknuffad av danske bjässen Simon Hald.

– Jag har spelat med Simon Hald (i Flensburg) och han väger väl nära 120 kilo. Så tar han tag i mig är det svårt att göra någonting, säger den betydligt lättviktigare Wanne.

Oscar Bergendahl berövades samtidigt på hjälterollen av de tjeckiska domarna. Han hade ungefär samma känsla som Wanne.

– Jag måste se det i efterhand, men man blir såklart besviken. Jag tycker att sånt där sker hela tiden, så det är klart att man är besviken när de blåser för det precis när det ska avgöras.

Portugal nästa

Sverige gjorde en stark insats mot den stora guldfavoriten, som såg ut att ha avgjort matchen när det var dansk fyramålsledning med mindre än sju minuter kvar.

Men Blågult lyckades sånär sno en poäng av de trefaldiga världsmästarna. Nu väntar Portugal på söndag – en match som inte får förloras.

– Vi ska ta med oss allt bra vi gör i den här matchen, säger Bergendahl.

ANNONS