Wallace stöttas efter att ha utsatts för rasistisk attack

I söndags fann Bubba Wallace en snara i sitt garage. När Nascar-loppet i Talladega skulle avgöras stöttades föraren av sina konkurrenter. "Tillsammans", skriver Wallace på Twitter med en bild på sig själv och övriga förare i racet.

ANNONS
|

Bubba Wallace är den ende bilföraren i Nascar-serien som är svart. Sedan George Floyd dog i Minneapolis i samband med ett brutalt polisingripande har den 26-årige amerikanen prytt sin bil med texten "Black lives matter" och burit en t-shirt med Floyds sista ord: "I can't breathe".

Wallace har dessutom varit pådrivande för att Nascar ska förbjuda Amerikas konfedererade staters flagga, även kallad sydstatsflaggan, något som också blev verklighet efter ett beslut taget den 10 juni.

LÄS MER: Alexander Farnerud startade i stället för Robin Söder

När han i söndags fann en snara utplacerad i sitt garage, efter att Nascar-loppet i Talladega blivit uppskjutet på grund av regn, var det bara en i raden av flera rasistiska erfarenheter – en han själv kallade "en avskyvärd rasistisk och hatfylld handling".

ANNONS

Efteråt stod det klart att FBI kommer att utreda händelsen.

LÄS MER: Här är veckans elva i Göteborgsfotbollen

"Oavsett om det här leder till federalt åtal så har den här typen av handlingar ingen plats i vårt samhälle", säger åklagaren Jay E Town i ett uttalande.

När loppet i Talladega väl skulle genomföras natten till tisdagen var det dock tydligt att Wallace har mångas stöd.

LÄS MER: Nzuzi Toko kan lämna IFK Göteborg om en vecka

Före racet hölls en gemensam manifestation där Nascars förare knuffade Wallaces bil över startlinjen, varpå en rörd Wallace klev ur och sedan tog en bild på sig själv med övriga i bakgrunden.

"Tillsammans", skrev han intill bilden som han publicerade på sociala medier.

LÄS MER: Efter kritiken – Sargon Abraham räddade Blåvitt

Wallace slutade på 14:e plats i loppet och uttalade sig, enligt AFP, direkt efteråt i en intervju:

– Jag ville visa vem det nu än var (som hade placerat ut snaran i hans garage) att du inte kommer ta ifrån mig mitt leende.

ANNONS