Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Marco Trovati

Vonns besked i jakten på Stenmarks rekord

Lindsey Vonn, 34, står på 82 segrar i världscupen och har under flera säsonger jagat Ingemar Stenmarks rekord på 86 segrar. Men jakten har nu blivit uppskjuten.
"Jakten får vänta", skriver den amerikanska stjärnan på Twitter.

Lindsey Vonn har flera gånger hyllat Ingemar Stenmark och hans bedrift med 86 segrar i världscupen. Samtidigt har den amerikanska skidstjärnan varit tydlig med att hon vill peta ned Ingemar Stenmark från den tronen.

När världscupen skulle dra igång i slutet av november åkte Lindsey Vonn på en knäskada. Något som gjorde att hon missade tävlingarna i Lake Louise.

”Jag är förkrossad över att jag inte kommer till start i år”, skrev hon på Twitter.

LÄS MER: Här är Göteborgs största friidrottslöften

Knäskadan skulle nu visa sig vara så allvarlig att hon även missar tävlingarna i Schweiz och Frankrike.

”Trots en positiv undersökning hos min läkare behöver jag fortfarande lite mer tid innan jag kan tävla igen. Jag känner mig bra och tränar så hårt som möjligt, men jag kommer inte att återvända innan jag känner mig stark nog att vinna. Så jakten på Stenmarks rekord får vänta”, skriver Vonn på Twitter.

LÄS MER: Maja flyttade till Göteborg – för karriärens skull

De fem segrar som krävs för att gå om Ingemar Stenmark måste Lindsey Vonn ta under den här säsongen. För årets säsong blir hennes sista.

– På sikt har jag nått ett läge där det är ologiskt att fortsätta. Jag vill verkligen kunna röra på mig även när jag är äldre, så jag måste tänka på framtiden och inte stirra mig blind på nuet, sa hon tidigare i år.

LÄS MER: Frölundas guldplan – plocka hem stjärnorna: "Inget vi hymlar om"

Ingemar Stenmark då?

Jo, han tror att hans rekord kommer att ryka. Dock inte tack vare Lindsey Vonn utan att det blir Mikaela Shiffrin som petar ned honom.

– Jag tror att hon kommer att vinna över 100, har Stenmark tidigare sagt till SVT.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.