Vjatjeslav Fetisov till attack mot IOK inför OS

Vjatjeslav Fetisov går till angrepp mot Internationella Olympiska Kommittén. Den ryske ishockeylegendaren är tröt på hur landets idrottare behandlas av organisationen.
– Vi erbjuds status som flyktingar, det är förödmjukande, säger han till rysk media.

ANNONS
|

Vjatjeslav Fetisov går till attack mot IOK. Hockeylegendaren har tidigare varit Rysslands idrottsminister och representerat landet i förhandlingarna om huruvida landets idrottare ska få delta i Paris-OS nästa sommar. Vid flera tillfällen har han kritiserat hur ryska idrottare bemöts i internationella tävlingar.

– De hjärntvättar oss. Tiden flyger förbi. Kvalen är igång, men ryska idrottare är inte med. Hur ska ryska idrottare kunna kvalificera sig? Frågar sig Vjatjeslav Fetisov.

”Nästan som flyktingar”

IOK har gett grönt ljus för ryska idrottare att delta i Paris-OS nästa år men man kommer inte att få representera Ryssland. Detta är Fetisov ,som vann åtskilliga mästerskap med Sovjetunionen och sedermera Ryssland, starkt kritisk till.

ANNONS

– Den status vi erbjuds är nästan som flyktingar. Det är förödmjukande. Folk får leva med sina egna beslut... men vi ska kunna vara där med vår egen flagga och nationalsång. Eller så spelar vi som vilket syriskt lag som helst, säger Fetisov till rysk media.

Fetisov är ansedd som en av de bästa backar någonsin, på meritlistan finns bland annat sju VM-guld, flera som lagkapten och två OS-guld. Han har dessutom två Stanley Cup-titlar med Detoit Redwings.

LÄS MER:NHL-stjärna greps av polis skrivs in i hjälpprogram

LÄS MER:Jelena Isinbajeva sågas i Ryssland: Förrädare

LÄS MER:Efter busskrocken – nära halv miljon insamlad för Ludwig, 18

ANNONS