Vill locka ungdomar till Marstrand

World Match Racing Tour har expanderat och dessutom blivit till en folkfest. Nu finns inget stopp på hur stor tävlingen kan bli, enligt nya vd:n Robert Magnusson. – Vi måste fånga upp alla seglingsintresserade, framför allt ungdomarna, säger han.

ANNONS
|

Robert Magnusson tillträdde som ny vd för World Match Racing Tour under 2016, precis innan fjolårets Marstrandsvecka drog igång. Sedan dess har han jobbat stenhårt med att få tävlingen att växa så mycket som möjligt till i år. Vilket också är något han har lyckats bra med, nytt för i år är att tävlingen går från 9 till 28 events.

– Vilket i sin tur visar på att det finns ett stort intresse. Marstrand är mer världsberömt än vad många tror, säger han.

– När ett evenemang har blivit så stort som det här har blivit så väcker det ökad attraktion, hos både publik och sponsorer. Det är jätteroligt att se, fortsätter han.

ANNONS

Snabbare båtar

Touren har också fått en ny båttyp – M32 katamaranerna tog plats redan under förra sommaren vilket också uppmärksammades bland besökarna.

– De nya båtarna gör matchracingen mer actionfylld. Dessutom hoppas vi att de ska attrahera fler ungdomar i och med mer fart och fläkt.

Han berättar hur viktigt det är att hela tiden få in nya ungdomar i sporten, för att kunna fylla på med nya seglare år efter år.

– Det är viktigt att ta till vara på de ungdomar som seglat jolle och som nu blivit runt 15 år. Nästa steg blir då att segla M32 för att sedan förhoppningsvis fortsätta vidare till Volvo ocean race och America's cup.

Något som inte har förändrats för 2017 är tävlingens regler. Men finalen har flyttats. Robert Magnusson berättar att det delvis beror på att touren expanderat men också för att man vill rotera den från år till år. Den här gången väntas finalen gå av stapeln i Kina.

Vad hoppas du mer på inför sommaren?

– Jag önskar samma väder som i fjol, en ännu större publik och lika glad stämning. Det var en riktig folkfest förra året som jag tror och hoppas vi får uppleva i år igen.

ANNONS
ANNONS